De wereld volgens Skarp: super glad scheren met een laser scheelt tonnen afval

1 juni 2016, 22:59
De wereld volgens Skarp: super glad scheren met een laser scheelt tonnen afval
De wereld volgens Skarp: super glad scheren met een laser scheelt tonnen afval
Eén mesje of vijf, nat of droog, draaiende of vaste scheerkop, de innovatie in het scheren is altijd beperkt gebleven tot het positioneren van de mesjes. Skarp probeert nu op het crowdfunding-platform Indiegogo een andere aanpak: helemaal geen mesjes. Het idee is om de mesjes te vervangen door een laser die nooit bot wordt. Te mooi om waar te zijn? Sommigen lijken dat te vinden.
 
De golflengte van licht dat donker haar kan snijden was allang bekend, maar het is heel moeilijk om een manier te vinden om licht gekleurd haar te snijden. Het Skarp team heeft uiteindelijk een oplossing gevonden in de vorm van een chromofoor die in haar aanwezig is, waarmee het haar kan worden afgesneden door licht met een bepaalde golflengte. Een chromofoor is het gedeelte van een molecuul dat verantwoordelijk is voor de kleur. Iedereen op deze planeet, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst, heeft deze haarsnijdende chromofoor, zodat het laserscheermes een universele oplossing biedt.
 
Het Skarp-team heeft geen werkend prototype, vandaar de ongeschoren gezichten in de video.

Het Skarp-scheermes zou veel voordelen hebben. Om er maar een paar te noemen:
  • Een super glad scheerresultaat
  • Geen verbrandingsverschijnselen
  • Geen irritatie of jeuk
  • Geen inspanning
  • Geen water nodig
  • Geen mesjes die moeten worden vervangen

Maar hoe zit het met de stand van verbrand haar? En, nog belangrijker, is dit wel echt mogelijk? Voorlopig heeft het Skarp-team geen werkend prototype, daarom is hun eerdere Kickstarter-campagne stilgelegd, nadat die al  vier miljoen dollar had opgeleverd. Sommigen denken dat Skarp niets meer is dan oplichterij om voor het team snelle auto’s en vrije dagen op tropische eilanden te crowdfunden. Is Skarp te mooi om waar te zijn?

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items