De winnaars van de Edison Challenge

20 januari 2016, 10:09
De winnaars van de Edison Challenge
De winnaars van de Edison Challenge
Onder het motto "What will you make?" zijn Elektor en Intel in augustus gestart met een wedstrijd waarbij de deelnemers een  project moesten ontwikkelen op basis van de Intel Edison. In totaal kwamen er 35 voorstellen voor projecten binnen, waarvan er tien door de jury werden geselecteerd. Deze deelnemers ontvingen een gratis Intel Edison kit voor Arduino met bijbehorend Elektor-boek (samen ter waarde van € 150) voor het realiseren van hun voorstel.

7 van de 10 deelnemers hebben hun project binnen de gestelde termijn afgerond. Op deze projecten kon men de afgelopen weken zijn stem uitbrengen. In totaal werden er maar liefst 16.205 stemmen uitgebracht, waarbij de deelnemers ook druk gebruik maakten van de in het wedstrijdreglement geboden mogelijkheid om via Facebook, vrienden en familie zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Dit zijn de winnaars:
Hoofdprijs  (€ 1000 shop-tegoed): Marko Bertrand
Project: Flight controller met GPS-besturing voor zelf ontworpen quadcopter
2e prijs (€ 250 shop-tegoed):         Peter Buckens
Project: Aquarium- en/of vijvermonitoring systeem
3e prijs (€ 250 shop-tegoed):        Paul de Pauw
Project: Dansrobot-project met de Intel Edison als Arduino-emulator

Iedereen van harte gefeliciteerd! De winnaar wordt nog uitgenodigd op het Elektor-kasteel, waar hij een persoonlijke rondleiding krijgt en zijn project mag presenteren voor Elektor.TV
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items