Op donderdag 12 juli verschijnt de derde Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus, en wel nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).
 
In het ‘dossier’ van deze editie leggen we de nieuwe Raspberry Pi 3B+ op de testbank. We vergelijken bijvoorbeeld zijn prestaties met die van zijn voorgangers. Maar we geven je ook een blik achter de schermen! We spreken namelijk met de makers van de Raspberry Pi 3B+ over wat er allemaal bij een nieuw model komt kijken. En we geven een lijstje met projecten die nóg beter worden met de Pi 3B+.
 
In het hoofdartikel leggen we uit hoe je zelf een “tv-stick” maakt om van je tv een slimme tv te maken. Het hart van de stick bestaat uit een Raspberry Pi Zero W. Maak je er liever een webkiosk van of een spelconsole? Dat kan ook!
 
Uiteraard tref je in deze nieuwe MagPi ook weer een aantal verrassende projecten aan. We presenteren o.a. een draagbare retrospelconsole (PiSwitch), een elektromechanisch matrixscherm (Pixel) en een robotvis die naast echte vissen in de oceaan kan zwemmen (SoFi).
 
Verder lees je in MagPi natuurlijk weer interessante reviews en het laatste Raspberry Pi-nieuws en kijken we wat er leeft in de RPi-community. Benieuwd naar de volledige de inhoud? Download dan hier gratis inhoudsopgave (PDF).
 
Tip
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!
 
Aanbieding
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.