Een opvallende, 36 ton wegende, oplegger met 2 etages die kan worden uitgeklapt tot een grote, uitgebreide mobiele vakbeurs is begonnen aan een rondreis door Europa. Deze truck is op zichzelf al het bekijken waard, want hij is in 2001 ontworpen door industrieel ontwerper Luigi Colani als een energie-efficiënte vrachtwagen. De NXP Smarter World Tour omvat 138 demonstraties van met het Internet verbonden producten, met een nadruk op technologieën en producten voor het Internet of Things (IoT) van vandaag en andere netwerkproducten van morgen.

Wij kregen de kans deze truck te bezoeken bij een VIP -event in Parijs. Wanneer je dit futuristische voertuig betreedt, bekruipt je een gevoel als dat van Emilio Estevez in Loaded Weapon 1 als hij zijn camper op het strand binnengaat: die is verbazend groot aan de binnenkant. De muren zijn helemaal bedekt met displays en printen waarop state-of-the-art toepassingen te zien zijn. Deze vrachtauto bevat meer smartphones dan er op het Internet te koop zijn. En, als je dat wilt, kun je je bankpas laten hacken (echt waar).​



De Smarter World Tour doet zestien Europese landen aan en zal ook stoppen bij belangrijke vakbeurzen zoals Embedded World en Electronica. Tegelijk reizen er ook Smarter World Tours rond in Noord- en Zuid-Amerika en in China.