Detectiesysteem voor drones

25 januari 2016, 09:59
Detectiesysteem voor drones
Detectiesysteem voor drones
De Duitse firma Aaronia heeft een detectiesysteem ontwikkeld waarmee het mogelijk is om drones en andere HF-signaalbronnen tussen 9 kHz en 20 GHz tot een afstand van meer dan een kilometer te detecteren. Het systeem is gebaseerd op de Aaronia IsoLOG 3D tracking-antenne, een op afstand bedienbare Spectran V5 real-time spectrum-analyser en een nieuwe software-plugin voor de RTSA Suite software.

Elke sector/antenne in het detectiesysteem levert een real-time overzicht dat is gebaseerd op de detectie van HF- en µW-waarden. Al deze gegevens worden gecombineerd tot een veld van 360 graden, inclusief een beeld en een live video van de omgeving. Op die manier heeeft de gebruiker van dit systeem de volledige controle over alle HF-bronnen die in de omgeving van het meetsysteem aanwezig zijn. Het systeem kan een optisch of akoestisch alarm geven als bepaalde grenswaarden worden overschreden.

De stormachtige toename van micro- en mini-UAV's vormt een steeds grotere bedreiging voor bedrijven, overheden en militaire instanties wat betreft hun beveiliging. Drones zijn goedkoop, eenvoudig te bedienen en moeilijk te detecteren, en dat maakt het moeilijk om je er goed tegen te beschermen. Met het nieuwe systeem van Aaronia kunnen drones nauwkeurig en tijdig worden gedetecteerd, zelfs als ze tussen gebouwen of tussen bomen vliegen.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items