Deuren openen met een app

10 december 2013, 14:37
Deuren openen met een app
Deuren openen met een app

Onderzoekers van het Fraunhofer Institute for Secure Information Technology (SIT) hebben een software-oplossing gevonden voor het veilig en betrouwbaar verzenden van digitale sleutelcodes naar smartphones. De onderzoekers verwachten dat de aarzeling bij veel mensen om een smartphone te gebruiken als sleutel voor de voordeur, de auto of een kluisje hiermee zal verdwijnen. De software biedt de mogelijkheid om sleutelcodes via e-mail te distribueren, en om gebruikersrechten aan de codes te koppelen waarmee bijvoorbeeld tijdelijk toegang wordt verleend tot een appartement voor het uitvoeren van onderhoud.

 

De ShareKey software maakt gebruik van Near Field Communication (NFC) waarmee data over een afstand van enkele centimeters kunnen worden verzonden. Communicatie tussen de mobiele telefoon en de centrale server wordt beschermd door bestaande beveiligingsprotocollen. Zelfs als in deze communicatie zou worden ingebroken is het voor onbevoegden niet mogelijk om achter de digitale sleutelcode te komen. Om het slot te openen is namelijk informatie nodig die zich zowel in de naar de gebruiker verzonden versleutelde informatie bevindt als in de op de smartphone geïnstalleerde app.

 

De onderzoekers presenteren de ShareKey software tijdens de CeBIT die van 5 tot 9 maart 2013 in Hannover wordt gehouden.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items