Dieptesensor met hoge resolutie voor Android-camera’s

29 augustus 2017, 20:26
Foto: Qualcomm
Foto: Qualcomm
Qualcomm heeft een uitbreiding aangekondigd van haar Spectra™ Module Program, waarmee betere biometrische authenticatie en dieptemeting met een hoge resolutie mogelijk zijn. De nieuwe technologie is ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar foto- en videosystemen voor veel verschillende mobiele apparaten en Head Mounted Displays (HMD). Het nieuwe programma van modules is gebaseerd op de technologie achter Qualcomm’s Spectra-familie van embedded beeldsignaalprocessors (Image Signal Processors, ISP’s). Volgens Qualcomm zal hun Spectra-product “de beeldkwaliteit en computer-vision toepassingen in toekomstige mobiele Qualcomm® SnapdragonTM Platforms mogelijk maken.”


Qualcomm toonde beelden van iemand die piano speelt die met de nieuwe Spectra ISP zijn gemaakt. Het cameraperspectief kon gemakkelijk worden veranderd van een beeld van bovenaf, naar een beeld van opzij van de handen die de toetsen aanraken. En tenslotte was er zelfs een beeld waarin de handen los van het lichaam werden weergegeven. Dat illustreert hoe met deze actieve dieptesensortechnologie handvolgsystemen kunnen worden gemaakt, waarmee fysieke bedieningsorganen in AR en VR overbodig worden.
 


De nieuwe ISP’s en cameramodules zijn ontworpen voor een superieure beeldkwaliteit en nieuwe toepassingen van computerzicht die werken met zelflerende systemen en bokeh-effecten in het beeld. De nieuwe generatie van ISP’s werkt met een nieuwe camera-architectuur die is ontworpen voor vooruitgang in computer-vision, beeldkwaliteit en energiezuinigheid voor toekomstige mobiele en VR-platforms met de Snapdragon. De toevoegingen aan het cameramoduleprogramma bestaan uit een drietal cameramodules, waaronder een iris-authenticatiemodule, een passieve dieptesensormodule en een actieve dieptesensormodule.

Foto: Qualcomm
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items