Elektor Team

Digitaal multi-effect apparaat op YouTube

10 december 2013, 14:36
Digitaal multi-effect apparaat op YouTube
Digitaal multi-effect apparaat op YouTube

Op het YouTube-kanaal van Elektor hebben we twee nieuwe video's geplaatst, één waarin de werking van het Digitale multi-effect apparaat, gepubliceerd in Elektor september 2010, wordt getoond, en één waarin we de werking van de gitaar-preamp-uitbreiding voor deze schakeling (gepubliceerd in Elektor mei 2011) demonstreren.

Op beide video's is te horen welk effect de schakelingen hebben op het geluid. We leggen ook kort uit wat je zelf kunt veranderen aan de schakeling van de preamp om je eigen geluid te creeëren. Hiermee hebben we bij het ontwerp van de schakeling al rekening gehouden.

De preamp is gebaseerd op de bekende TS-9 van Ibanez. Instellingen voor Gain, Tone en Volume zijn mogelijk en er is voorzien in een bypass. Het Digitale multi-effect apparaat werkt met de FV-1 chip van Spin Semiconductor en heeft enkele standaard effecten aan boord als Reverb, Delay, Chorus, Flanger, Pitch Shifter en Tremolo. Daarnaast kunnen eigen effecten in de chip worden geprogrammeerd en opgeslagen als preset (maximaal 64).

 

Meer info:
- Digitaal multi-effectapparaat: www.elektor.nl/090835
- Gitaar voor Multi-effectapparaat: www.elektor.nl/100923
- Video Digitaal multi-effectapparaat: www.youtube.com/watch?v=WhSkT-XwpH4
- Video voor Gitaar voor Multi-effectappparaat: www.youtube.com/watch?v=MFNilQeDwO0
- Elektor YouTube-kanaal: www.youtube.com/elektorim

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items