Digitale TV-zender met een Raspberry Pi Zero en LimeSDR Mini

13 februari 2018, 08:52
Afbeelding: experimentele DVB-zender, gefotografeerd door Evariste Okcestbon
Afbeelding: experimentele DVB-zender, gefotografeerd door Evariste Okcestbon
Eén LimeSDR Mini van Lime Micro en één Raspberry Pi Zero vormen samen een open source DVB (Digital Video Broadcasting)-zender in zakformaat. Het zou weleens de kleinste ter wereld kunnen zijn.

Het open source-prototype is ontwikkeld door Evariste Okcestbon en streamt live-beelden van een Raspberry Pi-camera (PiCam) en bevat avc2ts-, dvb2iq- en limetx-software voor het coderen en versturen van H.264 video op de 1,2GHz (23 cm) amateur-TV-band.

De kaarten zijn verbonden via USB. De Raspberry Pi Zero-kaart is 65 x 30 mm groot en de LimeSDR Mini 69 x 31 mm.

Bij het experiment werden de signalen verzonden naar een ontvanger gebaseerd op een Raspberry Pi 2, verbonden met een RTL SDR-stick aan een HDMI-scherm. Er werd gewerkt met rtl_sdr-, leandvb-, kisspectrum-, ts2es- en hello_video-software.
 

Dr Danny Webster, Hoofd HF-ontwerper van Lime, verklaarde: “De LimeSDR en de Raspberry Pi hebben allebei als doel om hardware beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen, zodat de volgende generatie ontwerpers er ervaring mee kan opdoen. LimeSDR doet dat voor HF-hardware en de Raspberry Pi voor computerhardware.

“Dit is een prachtig voorbeeld van wat kan worden bereikt met de LimeSDR Mini en de Raspberry Pi en voor zover wij weten is dit de kleinste DVB-zender die tot nu toe is gepresenteerd. In elk geval is het de kleinste die is opgebouwd uit standaardcomponenten en werkt met open source-software!”

Elektor heeft al eerder gerapporteerd over de LimeSDR.

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items