RF-scanner dringt door muren heen en detecteert beweging en ademhaling

15 augustus 2018, 23:21
RF-scanner dringt door muren heen en detecteert beweging en ademhaling
RF-scanner dringt door muren heen en detecteert beweging en ademhaling
Dankzij de 3D-beeldsensortechnologie detecteert de Walabot near-field RF-scanner met zijn 15 RF-antennes buizen, leidingen, kabels of betonnen steunpilaren achter muren. Walabot werkt als een radar. Het zendt radiogolven uit en ontvangt hun reflecties. De wandscanner genereert een real-time 3D-beeld van de omgeving en geeft dit weer op een monitor. Diepte, type materiaal en positie worden eveneens bepaald. De radar detecteert zelfs bewegende knaagdieren die zich in droge muren kunnen verstoppen.

De geavanceerde sensortechnologie maakt ook andere toepassingen mogelijk, zoals veiligheid en gezondheidzorg. Zo kan de Walabot detecteren of een persoon beweegt, zit of ligt in de ruimte of ademt. Als de lucht wordt vastgehouden, dan gaat de ademfrequentie naar beneden en dienovereenkomstig weer omhoog als men weer normaal ademt.

Een toepassing in de automobielsector is ook denkbaar. Zo kan de Walabot bewegingen in de dode hoek detecteren en de chauffeur vroegtijdig waarschuwen.

De ontwikkelaars-versie "Walabot Creator Pack", compatibel met Windows, Linux en Raspberry Pi, kostte bij de lancering een jaar geleden 300 €. De Israëlische startup Vayyar heeft onlangs de prijs van dit ingenieuze instrument verlaagd tot onder de 200 euro.

SPECIALE AANBIEDING: In het kader van de Elektor Cool Summer Deals campagne bieden we de Walabot Creator Pack tot maandag 20.08.2018 aan voor slechts € 149,95!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items