Elektor Team

Doodstille computermuis

10 december 2013, 14:36
Doodstille computermuis
Doodstille computermuis

De Nederlandse firma Nexus die gespecialiseerd is in accessoires om computers stiller te maken, levert nu ook een serie 'stille' computermuizen. Op zich lijkt dat helemaal niet zo bijzonder, maar het is in de praktijk heel lastig om de bedieningstoetsen van een computermuis te voorzien van schakelaartjes die geen klikgeluid maken. Nexus geeft zelf dan ook aan dat het meer dan 4 jaar geduurd heeft om zo'n muis te realiseren. Uiteindelijk vond men de oplossing in een speciale gepatenteerde schakelaar zonder klikgeluid.

 

Tegenwooordig zijn we zo gewend aan klikgeluiden van de computermuis dat we er vaak niet meer op letten. Maar als je met twee mensen in een kleine kamer zit, dan kunnen zulke klikgeluiden heel storend werken. Ook als je 's avonds laat nog wat wilt doen zonder huisgenoten te storen, kan een klikloze muis heel handig zijn. En wat dacht u van een technicus in een muziekstudio? Die hoort liever ook geen klikjes bij het bedienen van zijn computer!

 

Vroeger werd het klikgeluid van de muistoetsen als een soort terugkoppeling gezien, om te bevestigen dat een toets daadwerkelijk was ingedrukt. Tegenwoordig, o.a. door de opkomst van touchpanelen op telefoons en trackpads op laptops, is die terugmeldfunctie grotendeels verdwenen. In veel gevallen blijft een muis voor het bedienen van een computer toch nauwkeuriger en prettiger. In dat geval biedt zo'n klikloze muis uitkomst. De muis van Nexus is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Ze werkt draadloos op 2,4 GHz en wordt geleverd met een heel kleine nano-USB-ontvanger. De resolutie kan met een knop worden omgeschakeld tussen 1000 en 1600 DPI.

 

Meer info:
http://www.nexustek.nl/nexus_silent_mouse.htm

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items