Sweet Dreams
Wordt u wel eens midden in de nacht wakker met een briljant idee dat je zeker miljoenen zal opleveren? Bijvoorbeeld een revolutionair product waar de mensheid zo lang op heeft gewacht? Deze opwinding houdt u uren wakker in bed. De beste manier om weer te gaan slapen is om het idee op een papiertje te schrijven. Hierdoor komt de geest vrij en bent u in een mum van tijd weer terug in dromenland.

Wordt u wel eens 's morgens wakker met een briefje op je nachtkastje met gekrabbelde tekst en veel uitroeptekens? Na enig ontcijferen blijkt het uw eigen handschrift te zijn. Maar waar ging het gekrabbel in hemelsnaam over? Dus gooit u het stuk papier maar in de prullenbak en gaat naar beneden voor het ontbijt. Een nieuwe dag met hetzelfde saaie werk dat u al jaren doet staat voor de deur.

Maar niet iedereen gooit 's morgens zijn krabbels in de vuilnisbak. Sommige mensen slagen erin om de krabbels te ontcijferen en aan de slag te gaan. Ze zien kansen, misschien niet zo veel als de avond ervoor, maar genoeg om er serieus werk van te maken. Ze geloven erin. Er wordt een prototype gebouwd en een team gevormd. Er wordt een start-up gecreëerd, een spannend avontuur begint. Veel van die start-ups zouden er beter aan toe zijn geweest als ze dat briefje hadden weggegooid, maar sommige blijken levensvatbaar te zijn en een paar blijken zelfs miljoenen te kunnen verdienen.

Start-up Guide

Deze gids presenteert een aantal slimme mensen die hun notities niet 's morgens hebben weggegooid, maar hebben bewaard en grondig uitgewerkt. De resultaten, of het nu gaat om een prototype of heus bedrijfje, werden gepresenteerd op een Elektor Start-up Competitie. Of ze het ver zullen schoppen, weten we nog niet. Wat wel zeker is, is dat uw idee, met enige aandacht en uitwerking vorm kan krijgen en door een deskundige jury en een kritisch publiek als nuttig en soms zelfs geniaal kan worden beoordeeld. Het is nooit te laat om je prullenbak nog een te doorzoeken!
Kortom, in deze 124 pagina's tellende publicatie vindt u een groot aantal innovaties en adviezen voor starters. Dus mis het niet!

Dankzij onze sponsors Arrow, EBV Elektronik, Avnet Silica en Trinamic is de electronica Fast Forward Start-Up Guide als gratis download beschikbaar.

U kunt uw gratis exemplaar van de electronica Fast Forward Start-Up Guide (pdf-formaat) downloaden in de bijlage op deze pagina.