Elektor Team

Draadloze digitale verbinding voor gitaren

10 december 2013, 14:37
Draadloze digitale verbinding voor gitaren
Draadloze digitale verbinding voor gitaren

Systec Designs heeft een digitale draadloze aansluiting voor

(bas)gitaren ontwikkeld die volgens de fabrikant in menig opzicht beter is dan een traditionele kabelverbinding tussen gitaar en versterker. Door de zeer geringe audiovertraging van 2,3 ms blijft het gevoelsmatige contact tussen gitarist en instrument behouden. De signaaloverdracht vindt plaats over drie redundante frequentie-hopping kanalen in de 2,4 GHz band waardoor dataverliezen volledig worden gecorrigeerd en fadeouts, dropouts en klikgeluiden niet optreden.

 

De 6,3 mm plug van de ‘StageClix’ is via een scharnierende koppeling  met de zendermodule verbonden waardoor deze laatste vlak tegen de gitaar kan worden gelegd en tijdens het spelen niet in de weg zit. De ontvanger kan op elke gitaarversterker worden aangesloten en dient als oplader voor de zender als deze niet in gebruik is. Het systeem maakt gebruik van low-power transducers van Nordic Semiconductor waardoor de zender tot 15 uur onafgebroken kan werken op twee oplaadbare

AAA-batterijen.

 

Er is ook een ‘StageClix Pack’ verkrijgbaar dat beschikt over een microfoonaansluiting voor akoestische instrumenten zoals trompetten, saxofoons en akoestische gitaren. Deze module heeft ook een korte kabelaansluiting voor verbinding met basgitaren waarvan de elektronica minder goed is afgeschermd en daardoor wordt beïnvloed door het HF-veld van een direct op de gitaar geplaatste StageClix-plug.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items