Elektor Team

Draadloze multimetermodule voor iPhone/iPad

10 december 2013, 14:36
Draadloze multimetermodule voor iPhone/iPad
Draadloze multimetermodule voor iPhone/iPad

De nieuwe iDVM digitale multimeter van de Californische firma Redfish Instruments heeft een totaal andere opzet en uiterlijk dan de gebruikelijke multimeters. Bij dit apparaat gaat het namelijk om een kastje dat draadloos de gemeten data doorstuurt naar een iPhone, iPad of iPod Touch die deze dan op het scherm toont. In tegenstelling tot de standaard multimeters heeft de iDVM dus geen eigen display en ook geen instelknoppen. De communicatie met de iPhone/iPad gebeurt door middel van een speciale app. Volgens de fabrikant kan de gebruiker van zo'n multimeter veel interactiever met zijn instrument werken dan bij een gewone multimeter.

 

Bij een standaard multimeter is het ook niet mogelijk om gemeten waarden op te slaan of te exporteren, maar bij de iDVM is dat allemaal geen probleem. Hij is ook in staat om als datalogger te werken over een uitgebreide tijdsperiode, waarbij de iPhone of iPad voor de data-opslag wordt gebruikt. Service-technici kunnen de iDVM gebruiken om gegevens op te slaan die ze later in de verslagen voor hun klanten kunnen verwerken. Met behulp van de GeoTag-functie van de iPhone of iPad kan zelfs de geografische lokatie worden opgeslagen van de plaats waar de data werden gemeten.

 

De iDVM is voorzien van een ingebouwde accu, zodat er geen losse 9-V-batterijen meer nodig zijn die meestal net leeg zijn als je de meter nodig hebt. Het apparaat is voorzien van meetingangen voor stroom en spanning. Als meetbereiken zijn AC (true-RMS) en DC spanning (tot 300 V), AC en DC stroom (tot 4 A) en weerstand (tot 4 MOhm) aanwezig. De basisnauwkeurigheid bij gelijkspanning bedraagt ±2%. Verder heeft de meter autoranging en een MIN/MAX/AVG-functie.

 

De iDVM is geschikt voor service-technici, technici in de auto-industrie, maar ook voor ontwikkelaars van embedded systemen. The iDVM-app kan gratis worden gedownload via de App Store van Apple, de iDVM is verkrijgbaar voor een prijs van $ 220. Het apparaat is leverbaar vanaf juni 2011.

 

Meer info:
www.redfishinstruments.com

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items