Draadloze oortelefoons met NFMI

1 maart 2015, 23:00
Draadloze oortelefoons met NFMI
Draadloze oortelefoons met NFMI

NXP introduceert een volledig draadloze oortelefoonset die is gebaseerd op NFMI-technologie (Near Field Magnetic Induction). Hierbij wordt een audiostream via NFMI van het ene naar het andere oor gezonden. De oortelefoons bevatten de NXH2280, NXP’s tweede-generatie NFMI-transceiverchip. Het energieverbruik van deze chip bedraagt in de draadloze oortelefoon-toepassing slechts 1,5 mW bij een voedingsspanning van 1 V. De chip ondersteunt een maximum bitrate van 596 kb/s.  

Bij de huidige draadloze oortelefoonsets is nog steeds een draadverbinding tussen de oortelefoons in beide oren nodig omdat het met de huidige 2,4-GHz-technologie niet mogelijk is om een stereosignaal naar twee aparte oortelefoons te zenden. Het standaard Bluetooth A2DP-profiel voorziet hier niet in, en het verzenden van een 2,4 GHz signaal met voldoende vermogen van het ene naar het andere oor is lastig omdat een groot deel van het signaal door het menselijk lichaam wordt geabsorbeerd. Met NFMI kan een betrouwbaar netwerk met ultralaag energieverbruik in en om het menselijk lichaam worden gerealiseerd. Hierbij kunnen audiosignalen met hoge kwaliteit over een afstand van maximaal 1 m worden gestreamd.

NXP demonstreert de NFMI-technologie tijdens het Mobile World Congress dat van 2 tot 5 maart 2015 in Barcelona wordt gehouden.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items