Draadloze SmartProbe

11 februari 2016, 11:20
Draadloze SmartProbe
Draadloze SmartProbe
Als uw werktafel altijd vol ligt met draden en kabels, dan bent u vast wel geïnteresseerd in draadloze hulpmiddelen voor het meten en data-loggen. De SmartProbe is een probe zonder besturingselementen of display die gebruik maakt van een Bluetooth Low Energy (BLE)-verbinding om de meetgegevens naar een app op een smartphone of tablet te sturen.

De SmartProbe  is opgebouwd rond een Cypress EZ-BLE PSoC-module die een BLE-zender, een 32-bits ARM -processor, programmeerbare digitale logica en configureerbare analoge circuits bevat. De probe wordt gevoed uit een kleine Li-ion-accu en heeft dus geen externe voeding nodig. Een galvanische scheiding krijgen we er dan "gratis" bij. Voor dataopslag gebruiken we een FRAM-geheugenchip. Deze nieuwe geheugentechnologie is een compleet niet-vluchtig RAM -geheugen, waarbij het gedwongen schrijven in blokken en de beperkte levensduur van EEPROM worden vermeden.

Toch is er een kabel: een USB -verbinding om de accu te kunnen opladen, firmware in te branden en als alternatief naast BLE voor het lezen van de data uit de logger.

Het project staat op Elektor.Labs
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items