Draagbare digitale geheugenscoop

20 februari 2019, 16:32
ElektorTV - OWON - HDS1021MDe OWON HDS1021M-N is niet alleen maar een digitale geheugenscoop. Het is ook een digitale multimeter die opvalt door zijn analoge en digitale weergave. Hij heeft een doorlaatband van 20 MHz. De bemonsteringsfrequentie is 100 MS/s. Hij beschikt over een automatische keuze van het meetbereik (auto-scale) en biedt de gebruiker 18 automatische meetmethodes, waardoor snel instellen mogelijk is.
Naar keuze van de gebruiker worden de gemiddelde en maximale waarde van de golfvorm weergegeven. Er kan getriggerd worden op de flanken van het signaal (edge) of in video-modus. Er is een ruisfilter voor het triggercircuit aanwezig, zodat het beeld kan worden gestabiliseerd, ook als er stoorsignalen aanwezig zijn.
Er bestaat ook een tweekanaalsversie met het typenummer HDS1022M-N.

Aantrekkelijke mogelijkheden

Er is een USB-interface zodat de meetresultaten kunnen worden opgeslagen (naar keuze in vectorieel of bitmap-formaat). Dat is heel prettig voor het maken van documentatie of het uitvoeren van statistisch onderzoek.
Het zal u niet verbazen dat dit apparaat met zijn grote LCD TFT-kleurenscherm met een hoge resolutie ook is uitgerust met een functie voor het registreren en uitlezen van golfvormen. Het scherm heeft een opvallend groot contrast. Geregistreerde signalen (met een lengte van 6.000 punten) kunnen met behulp van een cursor worden doorlopen. Met de Time-modus kunt u inzoomen op een detail van het geregistreerde signaal of een weergavevenster definiëren.
Het apparaat kan zes uur werken op de oplaadbare Li-ion-accu als er geen netspanning beschikbaar is.
De gebruikersinterface ondersteunt verschillende talen.
 ​


Digitale multimeter

De digitale multimeter geeft de resultaten weer in 3 ¾ cijfers. Hij meet spanning, stroom (20 A), weerstand, diodes, capaciteit en de continuïteit. De ingangen van de oscilloscoop zijn galvanisch gescheiden van die van de multimeter.
In de meegeleverde handleiding (77 pagina's) worden alle functies uitgebreid toegelicht.

Het apparaat wordt geleverd met een set van probes, een adapter, een uitbreidingsmodule voor het meten van stroom, een meetmodule voor kleine capaciteiten, een USB-kabel, een CD-ROM, een tasje en een handleiding.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items