Draagbare oscilloscoop met multimeter-functies

10 december 2013, 14:36
Draagbare oscilloscoop met multimeter-functies
Draagbare oscilloscoop met multimeter-functies

De moderne all-round technicus die aan kleine of grote installaties moet meten, heeft vaak een goed inzicht nodig in de grootte en vorm van de elektrische signalen. Met de steeds verder toenemende automatisering en ook het combineren van meerdere signaalvormen op 1 kabel is het meten met een multimeter meestal niet meer toereikend. Nadat het probleem of de storing is opgespoord, is het juist wel handig om multimeter-testen, zoals een doorbeltest of spanningsmeting, te kunnen uitvoeren. UNI-T heeft in zijn nieuwe serie digitale draagbare oscilloscopen deze meetfuncties dan ook gecombineerd in 1 compact en handig instrument.

 

Met de nieuwe 2-kanaals draagbare oscilloscoop UTD1025C van UNI-T biedt Havé-Digitap de veeleisende technicus een compleet en universeel instrument. Een groot en helder kleurendisplay geeft een duidelijke weergave van de aangesloten signalen tot 25 MHz. Direct op het display kan, door het activeren van de cursorfunctie, een uitgebreide analyse gedaan worden. Ook kunnen op de gemeten signalen rekenkundige functies worden uitgevoerd, zoals optellen, vermenigvuldigen of FFT.

 

Naast deze oscilloscoop-functies beschikt het instrument ook over een complete set multimeter-functies die met één druk op de knop te activeren zijn. De gemeten waarden worden op het grote scherm duidelijk weergegeven.  In plaats van het weergeven van de waarden kan er ook voor gekozen worden om de meetwaarden als een trendlijn (logfunctie) op het scherm zichtbaar te maken.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items