Drie prijswinnende start-ups

30 november 2016, 01:00
Twee weken geleden berichtten we over de winnaars van de door Elektor gesponsorde Fast Forward wedstrijd tijdens electronica 2016, maar dit bleef toen beperkt tot de namen van de winnaars en een korte samenvatting van hun projecten. Nu kunnen we u de volledige presentaties laten zien die door de genomineerden op de Fast Forward stand in München voor de jury en het publiek werden gegeven. 

De eerste prijs werd toegekend aan Dr Till Naumann van het kleine Duitse bedrijf Mowea voor hun modulaire pico-wind-turbine prototype. Hun doel is om de elektrische energie die door grote aantallen kleine zonnepanelen op woningen in afgelegen gebieden wordt opgewekt aan te vullen, en zo de energietekorten op te heffen die ’s avonds, gedurende het regenseizoen of tijdens stofstormen ontstaan.
 

Op de tweede plaats kwam J.F. Brandon van BotFactory (New York) met de Squink, een multilayer-printproductiesysteem waarbij, in één apparaat, een soldeer- en lijmfunctie en een pick & place-functie zijn geïntegreerd die direct vanuit de Gerberbestanden worden aangestuurd.   
 

De derde prijs werd aan Artem Kuchukov toegekend voor Kewazo, de steigerbouwende robot die meer veiligheid, snelheid en flexibiliteit biedt voor steigerbouwers en aannemers.  
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items