Menno van der Veen is bekend als auteur en ontwerper op het gebied van buizenversterkers. Hij weet als geen ander de finesses van buizenelektronica op een begrijpelijke manier uit te leggen.

 

Zijn nieuwe dual-layer DVD bevat twee presentaties van in totaal 140 minuten, waarin nieuwe technieken voor het verbeteren van buizenversterkers worden besproken. Dit is interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in de werking van buizenversterkers.

 

Menno van der Veen begint met een korte bespreking van de klassieke benadering met belastingslijnen, waarna stroombronnen en terugvouwtechnieken aan de orde komen. Vervolgens komt de negatieve invloed van kathode-elco’s aan bod, evenals het terugdringen van voedingsstoorsignalen.

Met behulp van moderne meettechnieken wordt de (in)correctheid van tegenkoppeling aangetoond en wordt inzichtelijk gemaakt wat er diep in de kern van de uitgangstransformator gebeurt. Aan de hand hiervan kan worden verklaard waarom buizenversterkers zo mooi klinken.

 

Voor het volgen van deze masterclass is basiskennis van elektronica vereist.

 

Deze video-DVD kunt u op uw TV bekijken via een DVD- of BluRay-speler, hiervoor is geen computer nodig. Voor het bekijken of afdrukken van de de PDF's op de DVD is wel een computer nodig.
De prijs van deze DVD bedraagt EUR 29,95 + verzendkosten.

 

Meer info en bestellen:
www.elektor.nl/products/cd-dvds/workshops/nl-dvd-masterclass-moderne-buizenelektronica.2.2113946.lynkx