We hebben een aantal interessante nieuwsberichten te melden tegen het einde van het jaar. Met berichten over Edge Impulse en machine learning, draadloze power coils, LCR-meters, inkomsten uit de halfgeleiderproductie en Arduino, hebben we voor elk wat wils. Kijk er eens naar.

Edge Impulse haalt $ 34 miljoen op

Edge Impulse liet de machine learning-gemeenschap vorige week opleven toen het overal aankondigde waar het een financieringsronde van $ 34 miljoen had afgesloten. De start-up onthulde ook dat de afgelopen twee jaar zo'n 30.000 ontwikkelaars maar liefst 55.000 ML-projecten hebben ontwikkeld met Edge Impulse. Elektor heeft Edge Impulse op de cover van de huidige November/December editie van Elektor magazine. In een artikel getiteld "Image Processing met de Nvidia Jetson Nano (deel 2)", gebruikt technicus Mathias Claussen een Nvidia Jetson Nano en Edge Impulse voor een project van beeldherkenning met speelkaarten. "Ons eerste doel is om de afbeelding van UNO-kaart nummer één te kunnen onderscheiden van kaart nummer twee en van de achterkant van een kaart", merkt Claussen op. “We zullen het neurale netwerk moeten trainen met behulp van afbeeldingen van de te herkennen objecten. Hiervoor kijken we eerst naar de data-acquisitie en de interface van Edge Impulse.” Na de introductie van Edge Impulse, behandelt hij de neurale netwerktraining. 
 
Edge Impulse
 

GreatScott! werkt met de Elektor LCR-meter

GreatScott!, de populaire op elektronica gerichte YouTuber, heeft onlangs een nieuwe video gepost, "In Search for the BEST Wireless Power Coil", die Elektor heeft gesponsord en die ook de Elektor LCR Meter laat zien. De video biedt je een kijkje in de draadloze power coils van de technicus. Daarnaast legt hij uit hoe je de belangrijkste kenmerken van een spoel kunt meten en helpt hij je meer te weten te komen over LCR-meters. Mis deze geweldige informatie niet!
 
 

Inkomsten halfgeleiderproductie stijgen met 12%

Het derde kwartaal van 2021 bracht goed nieuws voor de wereldwijde halfgeleiderindustrie. Volgens TrendForce stegen de inkomsten uit halfgeleiders met ongeveer 12% op kwartaalbasis (QoQ) tot $ 27,28 miljard. "De vier beste halfgeleiderproducenten boekten een omzetgroei met dubbele cijfers voor 3Q21 als gevolg van het hoogseizoen voor smartphones", zegt het marktonderzoeksbureau. De stijgingen: TSMC (11,9%), Samsung (11%), UMC (12,2%) en GlobalFoundries (12%). Welke invloed heeft de halfgeleider situatie op jouw bedrijf? Laat hieronder je opmerkingen achter.

Arduino IDE 2.0 RC nu beschikbaar

Wil je het team van Arduino helpen? Deze week kondigde Arduino de beschikbaarheid aan van de Arduino IDE 2.0 Release Candidate (RC). "Of je nu een fanatieke Arduino-gebruiker bent of nieuw bent in het coderen van microcontrollers, er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen aan deze enerverende nieuwe release", het team beschrijft in een blog post de nieuwe functies en manieren waarop je kunt helpen. Enkele van de nieuwe functies zijn een opnieuw ontworpen, krachtige seriële monitor en ondersteuning voor aanpassingen in andere talen. Doe mee!

Edge Impulse, de Elektor LCR-meter en meer

Door je te abonneren op Elektor's Electronics News Byte tag, ontvang je belangrijke updates over alle onderwerpen die in dit artikel worden behandeld, van Edge Impulse tot de LCR-meter. En lees zeker het wekelijkse Elektor E-Zine voor interessante zelfbouw elektronicaprojecten en interessante nieuwsberichten.


Vertaling: Hans Adams