Bij het zoeken naar interessante onderwerpen voor onze nieuwsberichten kwam ik op Kickstarter een slimme afstandsbediening tegen die al bijna een half miljoen dollar heeft verzameld met zijn campagne, de Smart Remote van Sevenhugs. Zou dit eindelijk de ultieme vervanger zijn voor alle afstandsbedieningen die ik inmiddels in huis heb liggen?

In onze huiskamer heb ik een laatje waarin ik alle afstandsbedieningen bewaar van de apparaten die daar staan: de TV, de surround receiver, de Blu-Ray-speler, de mediaspeler, de kabelbox en ga zo maar door. In totaal liggen er geloof ik 8 afstandsbedieningen en mijn vrouw wordt er altijd gek van als ze iets wil bedienen. In de loop der jaren heb ik verschillende universele afstandsbedieningen uitgeprobeerd, maar er was geen enkele die voldeed. De ene werkte niet samen met al mijn apparaten, de andere had om de haverklap een lege batterij en nog een andere had weer niet genoeg knoppen om alle gewenste functies onder te brengen of had zodanig verwarrende bijschriften dat je na een tijdje niet meer wist welke functie je onder welke knop had geprogrammeerd.

Enfin, ik had mijn zoektocht naar de ideale afstandsbediening eigenlijk al gestaakt. En toen kwam ik de Smart Remote op Kickstarter tegen. De mogelijkheden van deze afstandbedineing klinken bijna te mooi om waar te zijn. Je kunt het ding op een apparaat richten en het weet dan welke knoppen voor de bediening op het display moeten verschijnen. En volgens de makers kan het alles bedienen (werkelijk alles?). Ik zou het graag proberen, maar de advies-verkoopprijs wordt aangegeven met $299 en dat vind ik toch wel veel. Oké, er is nog een early-bird aanbieding voor $149, maar ook dat vind ik nog een hele smak geld voor iets waarvan ik niet zeker weet of het voldoet aan mijn eisen. Ik wacht nog wel even af totdat er wat reviews van gebruikers zijn verschenen. Anders ligt het ding straks netjes in de la naast de andere afstandsbedieningen en weet mijn vrouw helemaal niet meer welke ze nu moet pakken.