Een avondje uit in uw zelfrijdende auto

1 augustus 2017, 08:00
Misschien is het in de toekomst wel het ultieme uitje om je date mee te nemen voor een ritje met een zelfrijdende auto. En dan bedoel ik niet naar een stil donker plekje rijden om te gaan vrijen op de achterbank, maar eerder iets geavanceerders zoals rondrijden en onderweg genieten van het In-Vehicle-Infotainment-systeem (IVI) en de andere technische snufjes die de auto te bieden heeft. Een autonome auto zou perfect zijn voor zo’n romantisch avondje: hij rijdt rustig rond op eigen initiatief, terwijl u en uw partner, comfortabel geïnstalleerd, kijken naar een film op een groot scherm met geluid uit het surround-sound-systeem.
 
De auto zou zijn bewegingen kunnen afstemmen op de scènes in de film: langzaam rijden bij rustige momenten, accelereren en afremmen, snelle bochten maken als het verhaal spannend wordt. Laat de motor brullen voor spectaculaire geluidseffecten; bestuur de full-color-binnenverlichting; pas de reisbestemming aan aan de te verwachten sfeer in de film. Op die manier zou kijken naar Fast and Furious of Titanic een heel nieuwe ervaring worden. Er zouden zelfs circuits kunnen worden aangelegd, speciaal voor dit soort amusement; in plaats van naar een drive-in bioscoop te rijden, kan de rit zelf een filmervaring worden.

Dankzij het snelle draadloze Internet in de auto is elke film te kiezen, of alle denkbare muziek. En de auto kan ook naar een restaurant of bar rijden voor iets te eten of te drinken. We laten onze fantasie de vrije loop: Bluetooth 5.0 met Angle of Arrival en Departure (AoA/AoD), niet te verwarren met DoA (Dead on Arrival), en 802.11mc gaan allerlei nieuwe toegangs-, personalisatie- en navigatiediensten mogelijk maken.En elke avond gaan er meer koppeltjes in zelfrijdende auto’s de weg op, op wegen die nog nooit zo druk geweest waren op die tijden. Er ontstaan files op onverwachte tijden op onmogelijke plaatsen en de auto’s met hun beperkte kunstmatige intelligentie worden agressief, beginnen te toeteren, en met elkaar te vechten, belasten hun voertuig-naar-voertuig (V2V) en voertuig-naar-infrastructuur (V2I) systemen tot het uiterste, terwijl de bange stelletjes die in de auto's opgesloten zijn niets anders kunnen doen dan machteloos toekijken…

Zeg, zullen we toch maar naar dat stille, donkere plekje rijden waar ik het over had?
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items