Tesla is niet het enige bedrijf dat huisaccu’s produceert. Terwijl Elon Musk & Co. hun Powerwall-concept promoten, maken andere industriegiganten waaronder Samsung, Panasonic en LG Chem vergelijkbare apparaten waarin energie kan worden opgeslagen voor gebruik bij uitval van het elektriciteitsnet of wanneer de elektriciteitsprijzen stijgen. Er wordt vaak gezegd dat energieopslag bij privéhuishoudens in combinatie met zonnepanelen de  afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, die nog steeds een groot deel van onze energie leveren, verder kan reduceren.We moeten ons echter afvragen of deze accu’s wel rendabel zijn en nog sterker: zijn ze het wel waard als je geen zonnepanelen hebt? 

Orison, een klein startup-bedrijf in San Diego, gaat ervan uit dat het publiek echt geïnteresseerd is in deze huisaccu’s. Daarom bieden ze via een kickstarter-campagne een zeer toegankelijke variant van deze technologie aan.  Hun versie van het apparaat is ongebruikelijk klein en licht met een gewicht van slechts 18 kg. U kunt het zelf in uw huis installeren door het eenvoudig op een gewoon stopcontact aan te sluiten – u hoeft alleen maar een bescheiden bijdrage van $ 1.600 aan de kickstarter-campagne te leveren. 

 
De Orison Panel
Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van slechts 2,2 kWh, maar volgens Orison kunt u extra apparaten installeren voor maar $ 1.100 per stuk. De apparaten kunnen aan de wand worden gemonteerd of vrijstaand worden opgesteld en beide modellen fungeren ook als armatuur voor ledlampen. De accu’s zijn in het derde kwartaal van 2016 leverbaar. 

Met behulp van dit soort apparatuur kan in ieder geval efficiënter gebruik worden gemaakt van zonne-energie – wat bijdraagt aan de gemoedsrust van huiseigenaren omdat het de wereld een duwtje in de richting van duurzame energie geeft. Orison maakt het beslist eenvoudiger om die gemoedsrust te bereiken.