Een nieuw toonaangevend platform bijt in het stof…

2 juni 2016, 00:41
Een nieuw toonaangevend platform bijt in het stof…
Een nieuw toonaangevend platform bijt in het stof…
M2.COM is alweer zo’n sensorplatform voor het Internet of Things (IoT), in dit geval geboren uit een samenwerking tussen Advantech, ARM , Bosch Sensortec, Sensirion en Texas Instruments. Dit open platform is erop gericht efficiënter te ontwikkelen voor het IoT door verschillende platforms en technologieën te standaardiseren. Hoewel het pas een paar maanden geleden werd gelanceerd bij Embedded World 2016 claimt het, het toonaangevende platform te zijn om het Internet of Things te ondersteunen.

Ja, ja, dat zal wel.

Het mooie met standaarden is… Het is altijd hetzelfde liedje. We horen het al sinds het begin van de IoT-hype. Deze standaard is opgezet door Advantech (“Onze missie is om een intelligente planeet mogelijk te maken door middel van automatisering en embedded computing producten en innovatieve oplossingen die de ontwikkeling van slimmer werken en leven bevorderen.”) met ondersteuning van enkele grote bedrijven. We weten dat deze bedrijven elke IoT-“standaard” en elk ander consortium zullen ondersteunen, zolang ze hun producten kunnen verkopen, dus de echte vraag is: Zal Advantech in zijn eentje M2.COM tot een succes kunnen maken?

Nou, eh, volgens de product listing op de website zijn er vooralsnog precies twee boards voor dit toonaangevende platform beschikbaar: een kleine microcontrollerkaart met WiFi en een basiskaart met een temperatuur- en vochtigheidssensor. Zelfs Elektor (wij zijn trouwens een paar jaar geleden ook gestart met een IoT-consortium) heeft al nuttiger IoT-gereedschappen geproduceerd dan dit magere platform.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items