Een voorproefje van kwantumcomputing met Forest 1.0

26 juli 2017, 20:39
Een 8-qubit kwantumprocessor van Rigetti Computing. Bron: Rigetti Quantum Computing Inc.
Een 8-qubit kwantumprocessor van Rigetti Computing. Bron: Rigetti Quantum Computing Inc.
Op 20 juni heeft de startup Rigetti Quantum Computing Inc. uit Silicon Valley een eigen waferfab voor kwantumcomputing-chips geopend onder de naam Fab-1. Fab-1 bevindt zich in Fremont in Californië. Voor dat er echte producten voor kwantumcomputing worden geproduceerd, heeft Rigetti de beschikbaarheid van Forest 1.0 aangekondigd: “een Application Programming Interface voor een rekenomgeving voor kwantumcomputing.” Met andere woorden: Een API voor kwantumcomputing in de cloud.

Forest is te gebruiken om te simuleren hoe algoritmen zullen werken op maximaal 30 qubits met behulp van een virtuele machine in de cloud.

Rigetti zegt dat het zowel supergeleiding door silicium via’s (TSV’s) als een bondingtechniek voor lage temperaturen voor 3D-integratie heeft ontwikkeld.
Eerder heeft Rigetti al een gate-techniek voor twee qubits, gebaseerd op directe parametrische modulatie van qubit-frequenties, en een 8-qubit chip gepresenteerd. Beide chips zijn gefabriceerd op traditionele substraten van hoogohmig silicium.
 

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items