Eenvoudig modulair systeem voor (onder andere) Raspberry Pi

22 maart 2017, 19:01
Toepassingsvoorbeeld : 3D-printerbesturing
Toepassingsvoorbeeld : 3D-printerbesturing
Herinnert u zich nog het ‘backplane’? Daarmee konden printplaten binnen enkele seconden met elkaar worden verbonden. Een, twee, drie, tien of nog meer printplaten... Dat is lang geleden, maar het komt nu weer terug. Dit nieuwe systeem, met de naam Atomo, maakt het mogelijk om alles en nog wat met elkaar te verbinden, om zo prototypes en zelfs eindproducten te realiseren. De onderdelen van Atomo hebben vier dingen gemeenschappelijk: de besturing (Control), de in- en uitgangen (IO), de voeding (Power) en de aansluitingen (Connector)

Geen gaatjesprint, geen kabelspaghetti, maar een solide mechanische en elektrische constructie, waarbij de gemeenschappelijke onderdelen van de verschillende schakelingen zijn gestandaardiseerd.
 
De printplaten kunnen worden hergebruikt, waarbij u voortbouwt op eerder opgedane ervaring. Er hoeft niet steeds opnieuw dezelfde bedrading te worden aangebracht want de  I/O-configuraties zijn altijd min of meer aan elkaar gelijk. Dit geldt ook voor de voedingen (3,3 V, 5 V, en 12 V), die voor verschillende printplaten bruikbaar zijn.

De Atomo-boards zijn compatibel met de Raspberry Pi en zijn HAT-connector: u zou Atomo kunnen beschouwen als een modulaire HAT. Hetzelfde geldt voor Arduino. Aan de integratie van mbed wordt gewerkt. 

Voor dit opmerkelijke project loopt een crowdfunding-campagne op Indiegogo. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items