Eerste 7½-digit DMM voor PXI Express

2 mei 2016, 09:23
Eerste 7½-digit DMM voor PXI Express
Eerste 7½-digit DMM voor PXI Express
National Instruments (NI) introduceert met de PXIe-4081 een zeer krachtige 7½-digit digitale multimeter en 1,8 MS/s geïsoleerde digitizer. The PXIe-4081 is de eerste beschikbare DMM voor PXI Express. Het instrument biedt een zeer hoge resolutie en isolatie voor uiteenlopende applicaties, variërend van consumentenelektronica tot lucht- en ruimtevaart.

De PXIe-4081 heeft een nauwkeurigheid van 15 ppm voor gelijkspanningsmetingen tot twee jaar na kalibratie van het systeem. De DMM kan spanningsmetingen uitvoeren van nanovolts tot 1 kilovolt en weerstandsmetingen van micro-ohms tot giga-ohms. Een solid-state stroomshunt-configuratie biedt de gebruiker acht DC-stroombereiken van 1 µA...3 A en zes AC-rms-stroombereiken van 100 µA...3 A. De DMM neemt slechts een enkel 3U PXI-slot in beslag.

De geïsoleerde digitizer-mode kan DC-gekoppelde golfvormen op alle spannings- en stroombereiken bemonsteren met een maximale snelheid van 1,8 MS/s. Door het aanpassen van de bemonsteringssnelheid kan de resolutie worden veranderd tussen 10 en 23 bits. Voor gebruik van de DMM is een interactief soft frontpanel beschikbaar. De driver-software omvat een programmeerinterface die samenwerkt met o.a. C, Microsoft .NET en LabVIEW.

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items