Eerste Arduino-compatibele 32-bits ontwikkelborden van Microchip

10 december 2013, 14:36
Eerste Arduino-compatibele 32-bits ontwikkelborden van Microchip
Eerste Arduino-compatibele 32-bits ontwikkelborden van Microchip

Microchip heeft zijn eerste 32-bits open-source ontwikkelplatform voorgesteld dat compatibel is met Arduino-hardware en -software. Dit is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Digilent, een Microchip Authorized Design Partner. Het chipKIT-platform stelt zowel hobbyisten als professionals en wetenschappers in staat om op een eenvoudige wijze met elektronica te werken in hun projecten, ook als ze geen elektronica-achtergrond hebben.

 

De nieuwe chipKIT-boards en -software bieden volgens Microchip veel meer mogelijkheden, rekenkracht en functionaliteit dan andere Arduino-boards die momenteel verkrijgbaar zijn. Met prjzen die beginnen vanaf $26,95 per board krijgen gebruikers vier maal zoveel rekenkracht dan bij andere Arduino-boards en kunnen ze hun eerste project al binnen enkele minuten realiseren.

Het platform bestaat uit twee ontwikkelborden op basis van een PIC32, die volledig compatibel zijn met de Arduino-programmeertaal en -ontwikkelomgeving. De chipKIT-hardware is ook compatibel met bestaande Arduino-shields en -toepassingen. Voor het ontwikkelen van toepassingen kan men gebruik maken van de Arduino IDE en reeds geschreven materiaal, zoals code-voorbeelden, bibliotheken en handleidingen.

 

Het chipKIT Uno32 board (bestelnr. TDGL002) kost $26,95 en is een kloon van het Arduino Uno board. Het bevat 128 KB flash-programmageheugen en 16 KB RAM, met dubbele aansluitingen voor I2C, SPI en UART.  Het chipKIT Max32 board (bestelnr. # TDGL003) kost $49,50 en is een kloon van het Arduino Mega board. Dit heeft 512 KB flash-programmageheugen en 128 KB RAM, voor de communicatie zijn USB, CAN en Ethernet aanwezig, evenals vijf I2C-, vier SPI- en zes UART-aansluitingen.

 

De kits zijn direct leverbaar, binnenkort volgen nog chipKIT netwerk- en I/O-shields.

 

Meer info:
www.microchip.com/get/TDD2

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items