Elektor Team

Eerste ARM Cortex-M0 microcontrollers met twee voedingsspanningen

10 december 2013, 14:36
Eerste ARM Cortex-M0 microcontrollers met twee voedingsspanningen
Eerste ARM Cortex-M0 microcontrollers met twee voedingsspanningen

NXP Semiconductors introduceert de eerste ARM Cortex-M0 microcontrollers met verschillende voedingsspanningen voor CPU en I/O. Hierdoor wordt het energieverbruik sterk verminderd ten opzichte van microcontrollers die met één voedingsspanning werken. De LPC1100LV-familie levert 50 MIPS in een zeer kleine behuizing van 2 x 2 mm. De nieuwe microcontrollers zijn speciaal ontworpen voor batterijgevoede apparatuur zoals mobiele telefoons, tablets en bijbehorende accessoires.

 

De verschillende voedingsspanningen van de LPC1100LV microcontrollers (VDD = 1.65 V - 1,95 V en VIO = 1,65 V - 3,6 V) bieden unieke ‘level-shifting’ mogelijkheden tussen SSP/SPI (3,3 V) en I²C (1,8 V). De microcontrollers hebben een ‘deep sleep’ stroomverbruik van 1,6 µA en een wake-up-tijd van 5 µs waardoor ze zeer geschikt zijn voor toepassing in smartphones, waarbij voor het grootste deel van de tijd een zeer laag stroomverbruik is vereist en als het toestel moet worden gebruikt zeer snel alle functies beschikbaar moeten zijn. De nieuwe microcontrollers beschikken onder andere over maximaal 8 KB SRAM en 32 KB FLASH, een 10-bits, 8-kanaals ADC met 400 ks/s, twee 32-bits timers, twee 16 bits timers en SPI-, UART- en I²C-interfaces.

 

Meer info:
http://www.nxp.com/news/press-releases/2012/02/nxp-releases-worlds-first-dual-supply-voltage-arm-cortex-m0-microcontrollers.html

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items