Elektor Team

Eerste ARM-microcontroller met geïntegreerde LCD-besturing

10 december 2013, 14:36
Eerste ARM-microcontroller met geïntegreerde LCD-besturing
Eerste ARM-microcontroller met geïntegreerde LCD-besturing

NXP Semiconductors heeft de LPC1788 microcontroller voorgesteld, de eerste ARM Cortex-M3-microcontroller die beschikt over een geïntegreerde besturing voor LCD-schermen. Met maximaal 96 KB on-chip SRAM en een 32-bits externe geheugeninterface biedt de nieuwe controller de mogelijkheid om op eenvoudige wijze grafische weergave van hoge kwaliteit aan embedded toepassingen toe te voegen. De LPC178x-familie is volgens de fabrikant zeer geschikt voor onder andere toepassingen in industriële automatisering en medische diagnostiek.

 

De LCD-interface in de nieuwe microcontroller beschikt over een eigen DMA-controller, waardoor deze onafhankelijk van de CPU en andere systeemfuncties kan werken. Een ingebouwde FIFO wordt als buffer voor de display-data gebruikt. De LPC178x-familie ondersteunt zowel STN- als TFT-beeldschermen tot 1024 x 768 pixels, van monochroom tot 24-bits true-color. De 120 MHz MCU’s beschikken naast de 96 KB SRAM ook nog over 512 KB flash-geheugen en 4 KB EEPROM. De 32-bits externe geheugeninterface ondersteunt SDRAM-, NOR- en SRAM-componenten en beschikt over vier chipselects. Naast de LCD-interface beschikken de microcontrollers over verschillende ingebouwde randapparaten zoals USB-controller, 10/100T Ethernet-controller, achtkanaals GPDMA, motorbesturing, vijf UART’s, diverse seriële interfaces, timers en 165 GPIO (General Purpose I/O) aansluitingen.

 

De nieuwe microcontrollers van NXP worden ondersteund door verschillende toonaangevende hard- en software-ontwikkelplatformen.

 

Meer info:
www.nxp.com/news/content/file_1904.html

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items