Elektor Team

Eerste digitale multimeter met OLED-display

10 december 2013, 14:36
Eerste digitale multimeter met OLED-display
Eerste digitale multimeter met OLED-display

Agilent introduceert met de U1253A digitale multimeter 's werelds eerste DMM die is uitgerust met een organisch light-emitting diode (OLED) display. Voor gebruik op de labtafel of onderweg biedt zo'n OLED-display enkele duidelijke voordelen ten opzichte van een LCD, zoals een hoog contrast (2000:1) en een grote kijkhoek (160 graden).

 

Met de U1253A breidt Agilent zijn U1250-serie van multimeters verder uit. Deze meters zijn ontworpen om snel en eenvoudig metingen te verrichten en te kunnen foutzoeken in elektronische schakelingen.

Enkele eigenschappen van de drie apparaten waaruit de U1250-serie momenteel bestaat:

- Nauwkeurig: De resolutie bedraagt 4,5-digits met een volle-schaal-waarde van 50.000. De basisnauwkeurigheid bedraagt 0,025%. Het display kan twee meetwaarden gelijktijdig tonen.

- Veelzijdig: Naast de standaard DMM-functies zijn de modellen in deze serie ook geschikt voor temperatuurmetingen en geautomatiseerde data-logging (in combinatie met een optionele PC-interface-kabel). Bovendien bezit de U1252A nog een 20 MHz frequentieteller en een programmeerbare blokgolfgenerator.

- Accessoires: De U1251A en U1252A worden standaard geleverd met verschillende accessoires, zoals krokodilklemmen, probes met een fijne punt, SMD- en mini-pincetten en een draagtas. Bij de U1253A wordt een set standaard meetsnoeren en krokodilklemmen geleverd.

 

Naast deze serie heeft Agilent ook nog de U1240-serie die een uitgebreider aantal bereiken heeft, beschikt over true-RMS-meting en een 10.000-count display. De DMM's van de U1240-serie vereenvoudigen onderhoudstaken met behulp van harmonic-ratio-meting, dubbele en differentiële temperatuurmeting plus een ingebouwde gebeurtenisteller.

 

Meer info:
www.agilent.com/find/oleddmm_pr

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items