STM
Elektor Team

Eerste dual-core gyroscoop

10 december 2013, 14:36
Eerste dual-core gyroscoop
Eerste dual-core gyroscoop

STMicroelectronics introduceert de eerste dual-core gyroscoop, die voor zowel bewegingsdetectie als camera-beeldstabilisatie kan worden gebruikt. Hiermee wordt het ontwerp van mobiele telefoons, tablets en andere consumentenelektronica eenvoudiger omdat het niet meer nodig is om twee sensoren met verschillende specificaties toe te passen. De nieuwe gyroscoop bevat één sensor met aparte signaalverwerkingscircuits voor beeldstabilisatie en herkenning van gebaren van de gebruiker.

 

De gyroscoop met typenummer L3G4IS is speciaal onworpen voor gebruik in batterijgevoede apparatuur en beschikt daarom over power-down en slaapmodi, en heeft een embedded FIFO-buffer voor intelligent energiebeheer. Het IC beschikt over SPI- en I²C-interfaces en configureerbare laag- en hoogdoorlaatfilters. De gevoeligheid van de bewegingsherkenning is apart in te stellen.  Ook is er een temperatuursensor geïntegreerd. De L3G4IS kan werken met voedingsspanningen tussen 2,4 V en 3,6 V. 

 

De L3G4IS wordt geleverd in een plastic LGA-behuizing van 4 x 4 x 1 mm en is in grote aantallen leverbaar met ingang van het tweede kwartaal van 2012.

 

Meer info:
http://www.st.com/internet/com/press_release/p3260.jsp

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items