Harry Baggen

Eerste stroomtang ter wereld met ingebouwde warmtebeeldcamera

14 maart 2016, 12:10
Eerste stroomtang ter wereld met ingebouwde warmtebeeldcamera
Eerste stroomtang ter wereld met ingebouwde warmtebeeldcamera
Tot nu toe was het vaak nodig om bij complexe problemen in elektrische installaties verschillende soorten meetapparatuur te gebruiken om de oorzaak op te sporen. Met de komst van de gecombineerde stroomtang/warmtebeeldcamera van FLIR wordt het opsporen van zulke problemen een stuk eenvoudiger.

De CM174 600 A AC/DC-stroomtang is voorzien van een geïntegreerde warmtebeeldcamera met IGM-technologie, die de gebruiker een visuele indicatie van temperatuurverschillen toont en afwijkingen in kaart brengt. Zo kunnen niet alleen bestaande fouten worden gevonden, maar ook mogelijke nieuwe problemen vroegtijdig worden opgespoord.

De FLIR kan stromen tot 600 A AC en DC meten, en is voorzien van een 6000-count display. Daarnaast is hij ook geschikt voor het meten van AD/DC-spanningen, frequentie, weerstand, capaciteit en heeft hij een diode- en continuïteitsstand. De ingebouwde thermische camera heeft een resolutie van 4800 pixels (60x80), een openingshoek van 30:1 en is geschikt voor een temperatuurbereik van -25 tot +150 °C.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items