Eerste Ultra HD Blu-ray speler onder €500

9 mei 2016, 09:37
Eerste Ultra HD Blu-ray speler onder €500
Eerste Ultra HD Blu-ray speler onder €500
Streaming-diensten zoals Netflix worden steeds populairder voor het bekijken van films en series. De verkoop van DVD's en Blu-rays is de laatste jaren dan ook flink gedaald. Met de komst van Ultra HD (4K) hopen de fabrikanten van schijfjes en BR-spelers weer wat verloren marktaandeel terug te winnen. Nu verschijnen de eerste Ultra HD BR-spelers in de winkels en Samsung is de eerste die er eentje kan aanbieden die minder dan € 500 kost.

De UBD-K8500 biedt bij de weergave van Ultra HD-schijven niet alleen een hogere resolutie (4 keer zo hoog als HD), maar ook een hoger contrast en kleurenbereik dan standaard Blu-rays, als deze tenminste wordt gekoppeld aan een HDR-geschikte 4K-tv. De UBD-K8500 is uiteraard ook in staat om oudere formaten af te spelen, zoals CD's, DVD's en normale Blu-rays. De 'oude' videoschijfjes worden door middel van upscaling aangepast aan de hogere resolutie. De speler is ook in staat om 4K-flims van Netflix naar de tv te streamen.

De UBD-K8500 heeft hetzelfde gebogen uiterlijk gekregen als de huidige serie tv's van Samsung, zodat deze qua uiterlijk optimaal op elkaar zijn afgestemd.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items