Ei van Columbus: drone in eivorm

29 augustus 2016, 15:00
Ei van Columbus: drone in eivorm
Ei van Columbus: drone in eivorm
Drones zijn er inmiddels in allerlei maten en uitvoeringen. Maar een drone in de vorm van een ei hebben we tot nu toe nog niet gezien! Hoewel... De PowerEgg van PowerVision ziet er alleen uit als een ei wanneer hij niet vliegt. Zodra je hem gaat gebruiken, klappen zijn vliegarmen en landingsgestel uit de eivorm en dan lijkt hij toch weer op een normale drone. Maar het is een fraai en en slim geconstrueerd ontwerp!

PowerEgg wordt geleverd met 's werelds eerste gebarengestuurde eenhand-bestuurde drone-controller, PowerEgg Maestro. Hiermee kunnen het opstijgen en landen gebeuren met een druk op een knop, zodat iedereen PowerEgg direct uit de doos kan vliegen. Deze afstandsbediening is voorzien van geïntegreerde versnellingsmeters en gyroscopen. Voor gebruikers die een gewone besturing prefereren levert PowerVision ook een traditionele afstandsbediening mee.

De PowerEgg is voorzien van een gestabiliseerde geïntegreerde 4K UHD-camera waarmee real-time videotransmissie mogelijk is tot een afstand van vijf kilometer. De maximale vluchttijd van de PowerEgg bedraagt 23 minuten. Dankzij zijn Vision Positioning System kan de PowerEgg ook binnen vliegen, laag bij de grond en in GPS-vrije gebieden. Met zijn visuele en ultrasone sensoren kan de PowerEgg patronen op de bodem scannen en aan de hand daarvan zijn positie bepalen.

De eerste Power-Eggs zijn leverbaar over 8-10 weken voor een prijs van 1500 euro.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items