Electroniade: Olympische eer én Elektor-lidmaatschap

26 september 2016, 00:00
De Electroniade is een initiatief van Caeleste, een van de wereldspelers op het gebied van high-end beeldsensoren.
De Electroniade is een initiatief van Caeleste, een van de wereldspelers op het gebied van high-end beeldsensoren.
Op 14 oktober is het zover: de internationale Electroniade gaat van start in Mechelen. Op deze vrijdag komen teams van elk vier leden bij elkaar in het Technopolis, het Vlaamse ‘doecentrum’ voor wetenschap en technologie. Daar gaan ze de onderlinge strijd aan om uit te maken wie over de meeste elektronische kennis beschikt. De internationale competitie in de categorieën open, bedrijven en onderwijsinstellingen staat in het teken van de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen.

De Electroniade is een initiatief van Caeleste, een van de wereldspelers op het gebied van high-end beeldsensoren. Het Belgische Caeleste bestaat 10 jaar en wil dit jubileum vieren met een internationaal evenement. Initiatiefnemer Bart Dierickx hoopt dat de Electroniade een traditie wordt.

Er hebben zich inmiddels 15 teams aangemeld uit België, Nederland en Duitsland.
De Electroniade bestaat uit acht ronden met elk tien vragen en een sportproef: wafer-petanque.

De vragen zijn simultaan zichtbaar in het Nederlands en Engels. Allerlei onderwerpen uit de elektronica komen aan de orde, zoals analoge/mixed mode elektronica, digitale electronica,  opto-elektronica en de geschiedenis en toepassingen van elektronica. De vragen moeten niet alleen de kennis van de teams  blootleggen, maar ook een indicatie geven over de competentie en creativiteit van de teamleden.

Het team met de hoogste scores winnen de gouden, zilveren en bronzen medailles.
Over goud gesproken: de leden van de winnende teams kunnen in elk van de categorieën rekenen op een gratis abonnement op Elektor, inclusief een ‘Gold’-lidmaatschap. Wie zo’n gratis abonnement en lidmaatschap in de wacht wil slepen, kan zich nog aanmelden: www.electroniade.org .
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items