Electroniade: Quiz om uw elektronicakennis te testen

28 juni 2016, 15:44
Het Elektroniade-logo lijkt op het Olympische logo (weet u welke ‘elektronische’ onderdelen hier worden uitgebeeld?)
Het Elektroniade-logo lijkt op het Olympische logo (weet u welke ‘elektronische’ onderdelen hier worden uitgebeeld?)
Op 14 oktober organiseert het Belgische bedrijf Caeleste de ‘Elektroniade’ in het Vlaamse wetenschapsmuseum in Mechelen. Technopolis is de ideale plek voor een wedstrijd tussen teams met elk vier leden. Deze teams zullen op hun kennis van elektronica worden getest. 

Caeleste is een bekend Belgisch bedrijf en een van de wereldspelers op het gebied van high-end beeldsensors voor gebruik in bijvoorbeeld wetenschappelijke en medische toepassingen. Om hun 10-jarig bestaan te vieren besloot het bedrijf een internationale Elektroniade te organiseren, hierbij refererend aan de Olympiade en het Olympische credo dat meedoen belangrijker is dan winnen. 

De Elektroniade zal bestaan uit acht ronden met elk tien vragen. De vragen worden gesteld met behulp van twee beamers, een voor de Nederlandse taal en een voor de Engelse taal. De vragen worden gegroepeerd rond bepaalde onderwerpen zoals analoge/mixed mode elektronica, digitale opto-elektronica en de geschiedenis van de elektronica. De vragen moeten inzicht verschaffen in de kennis, expertise en creativiteit van de teams. 

Het team met de hoogste overall-score is de winnaar. Er zijn ook sub-competities voor bijvoorbeeld middelbare scholen en universiteiten. 

Teams die zich de komende jaren het Elektroniade-team willen noemen kunnen zich aanmelden via www.electroniad.org. Als de Elektroniade succesvol blijkt te zijn zou deze volgens de organisatoren een vierjaarlijks terugkerend evenement kunnen worden.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items