electronica 2016

1 november 2016, 15:32
Entreehal van de electronica.
Entreehal van de electronica.
Al meer dan 50 jaar is de electronica in München het mondiale ontmoetingspunt voor de elektronica-industrie. Componenten, systemen en toepassingen die toekomstige ontwikkelingen mogelijk maken zijn altijd voor het eerst op deze belangrijke beurs in München te zien. Dit jaar ligt de nadruk naast cyber-beveiliging en het Internet of Things ook op de thema’s automotive, embedded systemen, SSL/LED, wearables en gezondheidszorg.

Naast de 13 hallen vol innovaties is er voor de bezoekers ook een veelomvattend aanvullend programma met vier conferenties en vijf forums. Het eerste belangrijke onderdeel vindt al één dag voor de opening  van de beurs plaats, op 7 november: de electronica Automotive Conference. Hieraan wordt deelgenomen door deskundigen van toonaangevende bedrijven zoals Daimler, Infineon en Bosch. Bovendien wordt op 9 en 10 november de Embedded Platforms Conference gehouden, waarop experts een overzicht geven van efficiënte en toekomstbestendige embedded-platformen met intelligente netwerktoegang. Daarnaast kunnen de bezoekers in de verschillende forums meer dan 130 lezingen bijwonen. 

Met het platform ‘Talent ontmoet Industrie’ brengt de electronica talentvolle elektronici in contact met industriële ondernemingen. Of het nu scholieren, studenten, vakmensen, start-ups, gevestigde ondernemingen of investeerders zijn – de electronica brengt ze allemaal samen. De electronica verbindt zowel nieuwkomers op de arbeidsmarkt als professionals met top-werkgevers en genereert veel aandacht voor innovatieve starters. Deze laatsten krijgen in het kader van het nieuwe start-up-platform electronica Fast Forward de kans om hun ideeën en projecten live aan een internationaal publiek te presenteren. Bovendien geven experts in het forum tips aan deze komende generatie. De bezoekers komen pas op de laatste beursdag te weten welk idee of welk project de vakjury het meest heeft overtuigd, want dan vindt de uitreiking van de electronica Fast Forward Award plaats.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items