In 2022 presenteert electronica fast forward, het start-up platform van Elektor, een nieuwe manier om de meest visionaire start-ups in de elektronicasector onder de aandacht te brengen. In onze 273 m2 grote stand op de elektronica 2022 in München biedt Elektor drie geselecteerde bedrijven de exclusieve kans om hun technologie en visie te delen met de wereldwijde elektronicagemeenschap.
 

Het beste van het beste

De afgelopen jaren heeft Elektor een multichannel platform ontwikkeld om start-ups in contact te brengen met potentiële klanten, investeerders en partners. En de resultaten zijn indrukwekkend. Tot nu toe hebben we 100 verschillende technologieën en diensten van start-ups uit 37 landen laten zien, waaronder Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en Israël. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren samengewerkt met een aantal vooruitstrevende sponsors, waaronder Arrow, Distrelec, kurtz ersa, Almit, Weller, Bernstein en de NCAB Group. Met hun hulp hebben we elk fast forward initiatief tot een succes gemaakt.
 
In 2022 zullen we de traditie voortzetten om de beste start-ups en scale-ups uit de elektronica-industrie in de schijnwerpers te zetten. De komende maanden zullen onze ingenieurs en redacteuren op jacht gaan naar de top drie elektronica-startups om hun potentieel live te laten zien tijdens electronica 2022.

start-ups tijdens electronica

De drie geselecteerde start-ups krijgen een groot deel van onze 273 m2 stand (nr. B4.440) om hun technologie/diensten voor te stellen, samen met een forum waar we diverse sprekers op het podium uitnodigen. Elke start-up wint ook een deel van een marketingbudget van 150.000 euro.

Start-ups – invite only

electronica fast forward 2022 is een wedstrijd voor genodigden (‘invite-only’), maar we moedigen iedereen aan om de beurs en onze electronica fast forward-stand te bezoeken. Om de electronica fast forward van dit jaar af te ronden, zullen we ook een uniek elektronica-gerelateerd universiteitsteam uitnodigen op de beursvloer. Houd dus de electronica-nieuwsbrief in de gaten en bezoek in elk geval de electronica fast forward-stand (B4.440) tijdens electronica 2022 (15-18 november 2022), ’s werelds grootste vakbeurs voor elektronica.

electronica fast forward 2020: de winnaars

Na bestudering van de verstrekte documentatie en video’s, en na toevoeging van de publieksstemmen, heeft de jury – onder leiding van professor Rik De Doncker van de RWTH Aachen University – drie winnaars geselecteerd:

 

  • Eerste prijs – een Elektor-marketingbudget ter waarde van € 75.000 plus een startersstand op electronica 2022
- AXS Motionsystem Ltd. - een ergonomisch expertsysteem om werkplekken te evalueren en te kwalificeren

 

  • Tweede prijs – een Elektor-marketingbudget ter waarde van € 50.000
- Micropack-3D – adaptieve elektronica-verpakking

 

  • Derde prijs – een Elektor-marketingbudget ter waarde van € 25.000
- e-Fásli Ltd – een zelflerend warmtetherapietoestel
 
De drie winnende start-ups werden door de jury gekozen omwille van hun groot commercieel potentieel en de kwaliteit van het team, twee belangrijke criteria voor een start-up om uit te groeien tot een succesvolle onderneming.

Onze felicitaties gingen al naar de winnaars; we kijken nu met belangstelling uit naar hun toekomst!

 

Translation: Eric Bogers