De „electronica fast forward Start-up Award powered by Elektor“ verbindt voor het eerst de wereldwijde elektronicamarkt, innovatieve technologieën en internationale aandacht van de media. We roepen startups en creatieve ontwikkelaars uit de hele wereld op om zich voor 15 juli 2016 aan te melden via de website:
www.elektor.de/electronica-startup-award  Overigens kunnen hardware-ontwikkelaars (boards/systemen) net zo goed deelnemen als programmeurs van innovatieve software. Inmiddels zijn de eerste inzendingen bij ons binnengekomen, uit meerdere Europese landen en uit de USA. Zelfstandige ontwikkelaars, startende ondernemers, maar ook studenten en gepensioneerden hebben zich aangemeld in de categorieën „idee“, „prototype“ en „start-up“ . Het palet van inzendingen reikt van verlichtingssystemen en warmtebeeldcamera’s tot een tool om looptijdmetingen te doen aan controllers en FPGA’s.

Het is nu al te zien dat het de jury, die bestaat uit Elektor-redacteuren en ingenieurs van het ElektorLab, het moeilijk gaat krijgen. De beste ideeën, prototypes en startups mogen zich op electronica 2016 – de wereldwijd toonaangevende beurs voor componenten, systemen en toepassingen van elektronica in München – presenteren en deelnemen aan de finale. Uit de finalisten op de beurs zal een internationale jury drie winnaars selecteren. U maakt kans om één van de drie winnaars van de „electronica fast forward Start-up Awards“ te worden. De prijsuitreiking gaat plaatsvinden op de beurs electronica op 11 november 2016.

De prijs bestaat uit internationale PR, consulting en marketing met een totale waarde van 150.000 € en blijvende toegang tot het internationale netwerk van Elektor met meer dan 250.000 leden wereldwijd. De winnaar van de eerste prijs krijgt een internationale Elektor cross-over-marketing-campagne ter waarde van 75.000 € evenals een beursstand op electronica 2018, de tweede prijswinnaar krijgt een Elektor-mediacampagne ter waarde van 50.000 € en de derde kan zich verheugen op media-aandacht van Elektor ter waarde van 25.000 €.

Meer informatie
www.elektor.de/electronica-startup-award