De afzet van halfgeleiders isvorige maand gedaald, maar desondanks was april 2020 een betere maand dan april 2019, wat in deze onzekere tijden welkom nieuws is. Lees Electronics News Byte van deze week voor nieuws over de halfgeleiderindustrie, de succesvolle SpaceX-lancering en meer.

News Bytes: over de afzet van halfgeleiders, en meer

 
  • Update wereldwijde afzet van halfgeleiders: volgens SIA was de wereldwijde afzet van halfgeleiders in april 2020 met 1,2% afgenomen ten opzichte van maart 2020. De resultaten waren echter positief in vergelijking met een jaar eerder. De totale afzet van 34,4 miljard dollar in april 2020 was 6,1% hoger dan in april 2019. Merk op dat de maandelijkse verkopen in Europa met 7,65% zijn gedaald. In Amerika daalde de omzet met 1,1%, terwijl die in China met 2,1% toenam.
 
Electronics News Byte: Semiconductor sales and more
  • Verkoop van automotive power-halfgeleiders keldert: tech-onderzoeksbureau Omdia meldt dat de COVID-19-pandemie de verkoop van automotive halfgeleiders duidelijk heeft geschaad (bijvoorbeeld vermogens-IC’s en voedingsmodules). Het bedrijf verwacht dat de omzet zal afnemen van 10,8 miljard dollar in 2019 naar 9,1 miljard dollar in 2020. Als oorzaken noemt het bedrijf het stilleggen van autofabrieken en een kleinere vraag naar nieuwe voertuigen. “De omzet van voedingsmodules steeg in 2019 met 7 procent, dankzij het toegenomen productievolume van elektrische voertuigen (EV’s) en hybride EV’s (HEV’s). Voor 2020 wordt een omzetdaling van 8 procent bij voedingsmodules verwacht.”
  • Succesvolle SpaceX-lancering: volgens recent onderzoek wil 65,4% van de Elektor-leden naar de maan reizen. Misschien krijgen sommigen van hen binnenkort de kans. Volgens SpaceX zal het Starship-ruimtevaartuig van het bedrijf uiteindelijk passagiers naar de maan, Mars en misschien zelfs verder brengen. Vorige week werd de Falcon 9 van SpaceX gelanceerd vanaf Space Launch Complex 40 op het Cape Canaveral Air Force Station. Het is de eerste keer dat SpaceX astronauten de ruimte in heeft gestuurd. De lancering registreerde meer dan 2,5 miljoen views op het SpaceX YouTube-kanaal. U kunt de video hier bekijken.
 
  • Elektor biedt gratis engineering resources aan: eind vorige week kondigde Elektor engineering resources aan voor elektronica-innovatoren. Engineers kunnen de ‘Sensors & Measurement’-editie (juni 2020) van Elektor Industry magazine gratis downloaden. Ook hebben ze toegang tot een binnenkort te houden webinar over de onderwerpen sensortechnologieën, HF-oplossingen en 5G. Elektor biedt deze download en het webinar aan als onderdeel van het ‘Elektor Helps’-initiatief, dat tot doel heeft innovatoren in deze uitdagende tijden te informeren en te inspireren.

Blijf op de hoogte

Bezoek de Electronics News Byte-pagina en abonneer u op de tag voor regelmatige updates over gebeurtenissen in de elektronica-industrie, trends en productnieuws. En neem een abonnement op het gratis e-zine van Elektor!