Benieuwd wat er zich in de elektronica-industrie afspeelt? Elektor helpt u om op de hoogte te blijven van essentieel elektronica-nieuws. We hebben de afgelopen paar dagen de volgende nieuwtjes voor u verzameld.
 
  • Fabrikanten verwachten tot 5 weken vertraging door het coronavirus: de IPC – een in de VS gevestigde handelsorganisatie voor elektronica-apparatuur – heeft onlangs vastgesteld dat de meeste elektronicafabrikanten een vertraging van vier tot vijf weken verwachten als gevolg van de coronavirus-pandemie. “Vertragingen bij de verzending hebben waarschijnlijk ernstigere gevolgen voor kleine bedrijven, die minder invloed hebben op de leveranciers en zich minder flexibel kunnen aanpassen”, meldde de organisatie.
  • Nieuwe EU-wetgeving “Recht op reparatie” voor elektronica: de Europese Unie heeft voor het jaar 2021 nieuwe “recht-op-reparatie”-regelgeving aangekondigd die gericht is op laptops, telefoons en tablets. Als deze regels worden ingevoerd, moeten fabrikanten hun klanten opties bieden voor het repareren, hergebruiken en upgraden van producten. Meer informatie
  • Microchip breidt de siliciumcarbide-familie (SiC) voor vermogenselektronica uit: toepassingen die gebruik maken van SiC-technologie variëren van elektrische voertuigen en laadstations tot slimme elektriciteitsnetten en industriële en vliegtuig-elektronicasystemen. Microchip Technology heeft onlangs haar uitgebreide portfolio van kleinere, lichtere en efficiëntere SiC-voedingsmodules aangekondigd. Meer informatie
  • Silicon Labs wil de Connectivity Business van Redpine Signals verwerven: Silicon Labs kondigde op 12 maart 2020 aan dat het een overname-overeenkomst heeft gesloten voor de ultra-low-power WiFi- en Bluetooth-producten van Redpine Signals. De overname ter waarde van $308 miljoen in contanten zal “de roadmap van Silicon Labs voor WiFi 6, software en oplossingen versnellen,” zoals het bedrijf meldt.
  • Infineon één stap dichterbij acquisitie van Cypress: op 9 maart kondigde Infineon aan dat het US Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) zijn onderzoek naar de plannen van het bedrijf om Cypress Semiconductor over te nemen heeft afgerond. De afsluiting is nu afhankelijk van de goedkeuring door de Chinese instantie voor marktregulering.

Elke week houden we u hier op de hoogte van nieuws uit de elektronica-industrie, nieuwe producten, wat er bij Elektor gebeurt en nog veel meer. Bekijk de Elektronics News Byte-pagina en abonneer je op de tag!