Door de Coronacrisis verkeert de elektronica-industrie in een staat van verandering en overgang. Ingenieurs en programmeurs werken op afstand, de toeleveringsketens zijn verstoord, beurzen en events in de industrie zijn uitgesteld en de uitrol van producten is vertraagd. Met deze verzameling nieuwsberichten willen we u op de hoogte houden van belangrijke gebeurtenissen en trends in de industrie.

Electronics News: update


Electronics News Byte
  • De verkoop van halfgeleiders keldert in februari met 2,4%: De Semiconductor Industry Association (SIA) meldt dat de wereldwijde omzet van halfgeleiders in februari (34,5 miljard dollar) met 2,4% is gedaald ten opzichte van januari 2020 (35,4 miljard dollar). Het goede nieuws is dat de omzet van februari 2020 een stijging van 5% vertoont ten opzichte van februari 2019 (32,9 miljard dollar). John Neuffer, voorzitter en CEO van SIA, merkte op dat “de maand-tot-maand vraag binnen de Chinese markt aanzienlijk is gedaald” als gevolg van de Corona-crisis. Enkele interessante details over de verkoop van maand tot maand: Amerika (–1,4%), Europa (+2,4%) en China (–7,5%).
 
  • Arduino-conferentie “Combating COVID-19”: Op 2 april 2020 organiseerde Arduino een online-conferentie over open-source medische apparatuur en met name de apparatuur die nodig is voor de bestrijding van COVID-19. Clemens Valens (Technical Manager, Elektor Labs) woonde de conferentie bij. Lees zijn verslag.
 
  • ABI voorspelt een groei van de markt voor mobiele robots: ABI Research verwacht dat de Coronacrisis de groei van de markt voor mobiele robotica in 2021 zal stimuleren. Het bedrijf voorspelt dat de markt zal groeien tot 23 miljard dollar in 2021. “Het virus biedt bedrijven een goede mogelijkheid om robots voor openbare toepassingen te tonen,” meldt het bedrijf in een recent persbericht. “Een van de populairste toepassingen is het gebruik van mobiele onbemande platforms die faciliteiten met ultraviolet licht desinfecteren.”
 
  • Divers kort: Het Amerikaanse MaxLinear – leverancier van HF-, analoge en mixed-signal chips – kondigde deze week aan dat het de Home Gateway Platform Division van Intel wil overnemen. MagnaChip uit Zuid-Korea – dat analoge en mixed-signal halfgeleider-platformoplossingen ontwerpt en vervaardigt – kondigde vorige week een overeenkomst aan om zijn foundry services en Fab 4 voor $ 435 miljoen te verkopen. United Technologies en Raytheon kondigden vorige week de afronding van hun fusie aan; daarbij is het nieuwe bedrijf verdeeld in vier afdelingen waar 60.000 ingenieurs en wetenschappers werken.

Blijf op de hoogte

De redactie van Elektor houdt u wekelijks op de hoogte van elektronicanieuws, nieuwe producten en meer. Houd de Elektronics News Byte-pagina in de gaten en abonneer u op de tag. En vergeet niet u aan te melden voor het gratis wekelijkse e-zine van Elektor.