EleksLaser A3 Pro: brandmerk van de eenentwintigste eeuw

30 mei 2018, 13:41
Technische innovatie brengt graveren up-to-date en maakt het voor iedereen bereikbaar. Het oude, vertrouwde principe van de XY-tafel wordt hier nu eens niet gebruikt met een gewone plotterpen, maar in plaats daarvan met een laserdiode. Het is een laser van maar 2,5 Watt, maar dat is voldoende om materialen zoals hout, leer, karton, verschillende soorten folie en zelfs geanodiseerd of geverfd aluminium mee te graveren.
De lasermodule wordt boven de te graveren oppervlakte bewogen met stappenmotoren en een bewezen mechanisme met aandrijfriemen. Het geheel wordt bestuurd met software die kan draaien op een gewone computer.

Tekst en afbeeldingen in vector- of bitmapformaat

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om voorwerpen te personaliseren met inscripties, markeringen, tekeningen of logo’s als met deze lasergraveermachine. U kunt tekst en afbeeldingen in vector- of bitmapformaat gebruiken.
Nieuwe toepassingsgebieden worden opengelegd voor creatieve geesten, want deze nieuwe lasergraveermachine, die is getest en wordt aanbevolen door ElektorLabs, biedt een groot effectief werkoppervlak van 38 x 30 cm. Als het te graveren object niet op de tafel past, zetten we de machine gewoon op het object!
 

Gemakkelijk in elkaar te zetten

Er zijn verschillende video’s beschikbaar over de opbouw (zoals de bovenstaande) maar er is ook een heel nuttige stap-voor-stap bouwbeschrijving met goede close-ups. Op mechanisch gebied zijn er geen bijzondere vaardigheden of gereedschappen nodig en voor de elektronica hoeft er niets gesoldeerd te worden: alles is klaar om met elkaar te verbinden. De schakeling is opgebouwd rondom een Arduino.
De opbouw en ingebruikname kosten ongeveer één dagdeel. Wees geduldig, want graveren is een vak dat u in de praktijk zult moeten leren. U zult herhaaldelijk moeten testen, omdat niet alleen elk materiaal, maar ook elke afbeelding weer om andere instellingen vraagt.
Ervaren gebruikers hebben al geëxperimenteerd met bijzondere toepassingen, zoals het graveren van printplaten en zelfs flexibele printplaten. Deze graveermachine biedt dus geweldige mogelijkheden, juist ook voor elektronici die graag buiten de platgetreden paden gaan.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items