In de jaren ’60 van de vorige eeuw stond Elektor in Nederland mede aan de wieg van de zelfbouw-elektronica. Sinds die begindagen is onze community steeds groter geworden en omvat nu tienduizenden elektrinica-ingenieurs en makers in meer dan 90 landen. Vandaag de dag verschijnt Elektor in het Engeld, Nederlands, Duits en Frans.
Nu het einde van het jaar met rasse schreden nadert, willen we samen met u een blik werpen op wat Elektor in 2020 voor u in petto heeft.

Een heleboel artikelen over elektronica

De redactie van Elektor ontwikkelt samen met de ontwerpers in het lab een grote verscheidenheid aan projecten, producten en hoogwaardige inhoud, waaronder doe-het-zelf projecten en tutorials. Naast de papieren uitgave van Elektor, die zes maal per jaar verschijnt, zetten we ook projecten, tutorials, nieuws en interviews 24/7 online. En u vindt onze redacteuren en ontwerpers ook in de social media, zoals Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn en Facebook. Lees hier over de verschillende lidmaatschapsopties en mogelijkheden aan onze community deel te nemen.

Hieronder ziet u welke thema’s in de verschillende nummers centraal zullen staan, alsmede de nieuwe publicatiedata. Met ingang van 2020 zal Elektor Magazine worden verzonden gedurende de eerste maand die op het omslag is afgedrukt. Dat betekent dat het januari/februari-nummer in januari zal worden verstuurd – enzovoort. Op deze manier kunnen redactie en ontwerpers de ontwikkeling van projecten nog beter stroomlijnen.
 
Uitgave Thema Publicatiedatum
Januari-Februari Motorbesturing 9 januari 2020
Maart-April Microcontrollerkits 27 februari 2020
Mei-Juni Kunstmatige Intelligentie 7 mei 2020
Juli-Augustus Analoog ontwerp 2 juli 2020
September-Oktober Sensor- en Testapparatuur          3 september 2020              
November-December                 Solderen en assembleren             5 november 2020

In 2020 kunt u (onder andere!) het onderstaande verwachten:
 
 • modulaire projecten, zoals de Elektor LoRa Node en het nieuwe Elektor-weerstation. We nodigen u uit uw eigen uitbreidingen en ontwikkelingen bij te dragen;
 • meetinstrumenten, zoals een nieuwe uiterst nauwkeurige LCR-meter;
 • een artikelserie over analoge elektronica;
 • nog meer tips en trucs van elektronica-professionals;
 • meer artikelen voor beginners: de beginselen van de elektronica, kleine schakelingen en tutorials over het ontwerpen van elektronica;
 • achtergrondartikelen over embedded elektronica (bijvoorbeeld state of the art controllertechnologie zoals RISC-V);
 • informatie over toekomstige en next-generation technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en autonome auto’s;
 • kennismaking met nieuwe softwareplatforms;
 • interviews met gerenommeerde elektronica-experts;
 • besprekingen van boards, tools, boeken en nog veel meer.
 

Elektor E-zine: gratis artikelen, nieuwe projecten en cadeaus


Elektronici, makers en studenten overal ter wereld lezen elke week in het Elektor E-zine over innovatieve projectideeën, techniek, productnieuws, interviews met leidende professionals en meer. In 2020 zullen lezers van het E-zine toegang krijgen tot gratis artikelen en speciale aanbiedingen, en mee kunnen dingen naar gratis boards, kits en boeken. Meld je vandaag nog aan en ontvang een gratis Raspberry Pi e-boek!
 


Elektor-video’s in 2020: kijk en leer


Met gepaste trots kunnen we melden dat het YouTube-kanaal van Elektor nu meer dan 11.300 abonnees heeft. Wanneer u zich ook abonneert, krijgt u meteen bericht zodra we nieuwe videos posten. Gedurende de afgelopen paar jaar hebben we veel tijd en moeite besteed aan het maken en posten van video’s over een verscheidenheid aan onderwerpen:
   
Elektor 2020 will include great video content


De Elektor Store: actuele producten, prima prijzen


Medio 2019 hebben we onze nieuwe en verbeterde Elektor Store gelanceerd waar u een uitgelezen assortiment elektronicakits (bijvoorbeeld development- en sensorkits), populaire platforms (zoals Raspberry Pi, Arduino en ESP32), onmisbare gereedschappen (oscilloscopen, soldeerstations), informatieve boeken en een keur aan componenten (bijvoorbeeld sensors en displays) kunt aantreffen. In 2020 zullen we veel nieuwe producten uitbrengen voor elektrotechnici, electronici, makers en liefhebbers. Met bijzonder veel genoegen kondigen we aan dat redactie en lab diverse nieuwe Elektor-kits en product/boek-bundels aan het voorbereiden zijn. Leren en ontwerpen was nog nooit zo leuk! Bekijk wat we allemaal in de aanbieding hebben! En vergeet niet: leden van Elektor krijgen op veel producten een flinke korting!

Neem deel aan de Elektor-community


Deelname aan de Elektor-community is eenvoudig; dat kan op verschillende manieren:
 
 • Elektor Labs-platform: post snel en gemakkelijk projecten via een gratis Elektor Labs-account. Gebruik uw account om samen te werken met andere creatieve ontwerpers en met Elektor-engineers te discussiëren. En wie weet zal uw project worden omgetoverd tot een artikel in Elektor Magazine! Of wellicht nemen onze ontwerpers contact met u op om een product te ontwikkelen dat in onze shop verkocht wordt...
 • Social media: de social media-communities van Elektor groeien als kool. Volg ons op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube.
 • Boekpublicatie: hebt u een idee voor een geweldig boek over een elektronica-gerelateerd onderwerp? Gebruik het online-formulier van Elektor om uw idee snel aan de redactie door te geven. Wij zijn blij met alle voorstellen, zowel van gevestigde auteurs als van nieuwkomers die hun elektronica- en engineering-kennis met de wereld willen delen!

U ziet dat de Elektor-teams (redactie, ontwerp, product) opwindende plannen hebben voor 2020. We willen u van harte bedanken voor uw deelname aan de community in 2019, en we verheugen ons op nog een productief jaar van ontwerpen, bouwen en verkopen van elektronica.
En blijf geELEKTORiseerd!