Elektor Barostick nu verkrijgbaar

10 december 2013, 14:37
Elektor Barostick nu verkrijgbaar
Elektor Barostick nu verkrijgbaar

Elke PC-gebruiker kent de handige USB-memorysticks, voor het opslaan van bestanden. Het voordeel van zo'n USB-stick is dat hij gemakkelijk mee te nemen is, op elke PC gebruikt kan worden en in veel gevallen geen bijzondere stuurprogramma’s nodig heeft. Het USB-stick-concept is inmiddels ook toegepast voor eenvoudige meetapparatuur.
USB-sticks voor het meten van luchtdruk zijn echter dun gezaaid. Door gebruik te maken van een luchtdruksensor van Bosch is het vrij eenvoudig mogelijk zelf een barometrische USB-luchtdruksensor te bouwen.

 

De in het meinummer van Elektor gepubliceerde Barostick kan zowel de luchtdruk als de temperatuur meten. Daartoe maakt hij gebruik van een luchtdruksensor van Bosch (BMP085) die reeds in de fabriek is gekalibreerd. De kalibratiewaardes zijn in de BMP085 opgeslagen en worden door een microcontroller uitgelezen en in de luchtdrukberekeningen verwerkt.

 

De gemeten gegevens kunnen via Windows-software grafisch worden weergegeven en worden opgeslagen. Alle ‘lastige’ berekeningen zijn ondergebracht in een DLL, zodat ook de doe-het-zelf programmeur op eenvoudige wijze een eigen applicatie rond deze barometrische druksensor kan bouwen.

 

De Barostick is nu als compleet opgebouwde en geteste module (inclusief behuizing) verkrijgbaar via Elektor. De prijs van deze module bedraagt slechts 36,25 euro. Elektor-leden ontvangen hierop 10% korting en betalen slechts 32,62 euro (plus verzendkosten).

 

Artikel:
www.elektor.nl/artikelen-als-pdf/2013/mei/barostick.2458462.lynkx
Bestellen:
www.elektor.nl/products/kits-modules/modules/120481-91-barostick.2457562.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items