De Piccolino is een prototyping-platform met een moderne PIC 16F887 microcontroller, dat gebruikt kan worden om razendsnel microcontroller-opstellingen te maken. Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig op de Piccolino, en door middel van headers kunnen extra onderdelen eenvoudig aangesloten worden. Aangezien de Piccolino steeds vaker gebruikt wordt, is er behoefte aan manieren om de Piccolino te personaliseren.

Het nieuwe Elektor-boek "Piccolino PIC prototype platform" van Bert van Dam is een vervolg op het boek "Supersnel PC interfacen met Microsoft Small Basic en de Piccolino", maar het is niet noodzakelijk dat u dit boek bezit om van dit nieuwe deel gebruik te maken. In dit vervolg leert u hoe de Piccolino helemaal aan uw eigen eisen en wensen aangepast kan worden.

Het boek beginnen met andere microcontrollers zoals de kleine12F675 of de snelle 18F4455. Omdat die geen bootloader hebben, worden ze geprogrammeerd met een externe programmer. Vervolgens gaan we de Piccolino zelf modificeren en uitbreiden. We voegen componenten toe en maken op de printplaat extra verbindingen. Duidelijke schema's en foto's laten u precies zien waar u moet boren en wat u precies moet solderen.

Als laatste leert Bert van Dam u hoe u zelf extensies kunt maken. Als voorbeeld maken we een LCD-extensie inclusief print-ontwerp. Met deze kennis en de basis bestanden voor het (gratis) Eagle PCB ontwerpprogramma kunt u zelf andere extensies maken, zoals een thermostaat-extensie of een geluidschakelaar-extensie. Als bonus leert u hoe de Piccolino met een Raspberry Pi via een seriële verbinding kan communiceren.

Het boek "Piccolino PIC prototype platform" kost normaal € 29,50.
Elektor-leden ontvangen dit boek tijdelijk met 17% korting en betalen maar € 24,50. Bovendien betaalt u geen verzendkosten!
Niet-leden kunnen dit boek tijdelijk bestellen zonder verzendkosten voor een prijs van € 29,50.

Meer info en bestellen