Elektor Business Magazine 5/2017 beschikbaar als download

21 oktober 2017, 00:00
Elektor Business Magazine 5/2017 is wereldwijd beschikbaar als download voor alle Elektor GREEN- en GOLD-leden.
Elektor Business Magazine 5/2017 is wereldwijd beschikbaar als download voor alle Elektor GREEN- en GOLD-leden.
Elektor Business Magazine (EBM) biedt de innovatief ingestelde elektronica-enthousiasteling essentiële informatie over de laatste technologische ontwikkelingen die hem of haar (al dan niet in zijn of haar startup) verder helpen. EBM 5/2017, de oktober/november-uitgave, richt zich op IoT & Industry 4.0

Natuurlijk zijn in deze Engelstalige EBM weer de vertrouwde rubrieken te vinden zoals Our Business (in deze editie: Loetronic uit Aken), Jumpstart, Infographics en Operation Marketing (met als onderwerp: worden we IoT-afhankelijk?). Onder de artikelen die in overleg met de industrie zelf tot stand kwamen bevinden zich gerenommeerde namen als congatec, National Instruments, IBM, Nabto en Nokia.

De editie 5/2017 van Elektor Business Magazine in kort bestek:

Decentralized Intelligence in the Age of Industry 4.0
De implementatie van Industrie 4.0 is niet meer te stoppen. Intelligente netwerken dringen door op de fabrieksvloer. De aanwezige sensoren en actuatoren kunnen hun werk alleen doen op basis van twee voorwaarden: (1) de aanwezigheid van intelligentie in de vorm van microcontrollers en (2) de benodigde interfacing – niet alleen tussen de sensoren en actuatoren, maar ook met informatiesystemen die inzicht geven in het productieproces.
 
Industry 4.0/Industrial IoT: From Interoperability to Cognitive Concepts
Of het doel nu verticale integratie tussen machines is (in the cloud?) of horizontale integratie met de netwerken van toeleveranciers, het IoT draagt bij aan efficiëntere processen, kwaliteitsbewaking van de producten en een makkelijker uitwisseling/verwisseling van de aangesloten apparaten.
 
Smart Cities Including… Very Smart Bus Shelters
Busabri’s zijn statisch van nature: hooguit draait een aantal reclameaffiches heen-en-weer op een rol. Afgezien daarvan heeft de busabri sinds zijn bestaan geen wezenlijke wijziging ondergaan: het is een overdekte zitgelegenheid om het wachten op de bus comfortabeler te maken. Maar de tijd van slechts een tijdig onderdak lijkt voorbij. Busabri’s kunnen minicentra worden voor allerlei nieuwe applicaties en daarmee per saldo zelfs geld opbrengen.
 
Baseboard Design for SMARC 2.0
Stel: u heeft een goed idee, maar implementatie ligt moeilijk omdat de door u opgedragen taak iets te veel vergt van een kleine microcontroller. Uw applicatie heeft echt de nodige pk’s nodig, maar u weet niet waar deze te vinden… Stel vervolgens dat uw idee een passende uitwerking kan krijgen op een computer-on-module, kortweg COM. De kans is groot dat u het heft in handen krijgt.
 
Energy Harvesting for Low-power Devices
Energiewinning direct uit de natuur doet denken aan zonnepanelen en grote windturbines, de laatste bij voorkeur in grote groepen op zee. Maar denken-in-het-klein levert net zo goed een bijdrage aan milieuvriendelijke energiewinning als denken-in-het-groot. Hoe kunnen we low-power devices koppelen aan energie-oogst(en)? De technologieën dienen zich aan.
 
Synchronous IoT Remote Control
Toegang tot en controle over IoT-apparaten kan op verschillende manieren. De meest bekende methode is die van de asynchrone ‘big data’-benadering. Maar er is een andere benadering mogelijk, de minder bekende synchrone ‘real-time’-methode. 

Narrowband-IoT: Pushing the Boundaries of IoT
Dit artikel wil de technische beslissers in een onderneming een overzicht bieden van NB-IoT, de communicatietechnologie die in het teken staat van de industriële implementatie van IoT.

5G — It’s Not Here yet, but Closer than You Think
De belangstelling voor 5G is op een ‘all-time high’. De aanwezige techniek en gemaakte afspraken over standaardisatie leiden tot een onafwendbare conclusie: 5G is binnenkort commerciële realiteit.
 
Global Development Trends in Embedded and Internet of Things Technology
De focus van dit artikel ligt op enkele duidelijke ontwerpkwesties na de keuze voor gebruik van fotodiodes bij precisiemetingen. Centraal staat hoe de interfacing te regelen tussen fotodiodes en current-to-voltage-versterkers, met inbegrip van de rol van A/D-omzetters.

Elektor Business Magazine 5/2017 is wereldwijd beschikbaar als download voor alle Elektor GREEN- en GOLD-leden (zie de bijlage hieronder). Mis uw EBM niet, download hem hieronder!

About Elektor Business Magazine (EBM)
EBM aims to establish a busy bidirectional link between the electronics industry and research institutions on the one hand and ambitious hardware and software developers in homelabs, startups and spinouts on the other. In fact the magazine is in place wherever solid guidance is required on a journey of high-tech inspiration. EBM appears synchronously in English and German and is supplied free to Elektor Magazine GOLD members within Europe in print, and as a pdf download to Elektor GREEN and GOLD members. The magazine is also on free, promotional distribution at selected trade shows including productronica (Munich), electronica (Munich), and embedded world (Nuremberg).

 
Bijlage
PCB icon download png board
ELEKTOR BUSINESS MAGAZINE EDITION 5 / 2017 (PDF, 10.7 MB)
EBM Edition 5 / 2017 for October & November has a focus on IoT and Industry 4.0.
Deze bijlage kan alleen worden gedownload door Elektor GREEN en GOLD members. Klik hier om in te loggen.
gerelateerde items