Elektor Business Magazine 6/2017: exclusieve download voor onze leden

8 november 2017, 12:40
Elektor Business Magazine 6/2017: exclusieve download voor onze leden
Elektor Business Magazine 6/2017: exclusieve download voor onze leden
Elektor Business Magazine (EBM) biedt innovatoren, elektronici en startups, essentiële informatie en inzichten in de nieuwste producten, onderzoek en informatie uit de industrie. EBM Editie 6/2017 voor november en december heeft een focus op Productiemethoden en Componenten en is een speciale editie voor de productronica 2017 show in München van 14 tot 17 november. 
 
Naar goede traditie bevat EBM vaste rubrieken zoals Our Business (in deze editie: Factronix), Jumpstart, Infographics en Operation Marketing. Onder de door de industrie geleverde artikelen vindt u gevestigde namen als Atmel, Daimler, JST Manufacturing, kurtz-ersa, Sunstone, Mentor Graphics en Eurocircuits, allemaal met bijdragen voor uw kennisbank.
Uit de inhoud:

7 Design Aspects of IoT PCB Designs
Het ontwerpen van elektronische producten met IoT-mogelijkheden is geen uitzondering meer, het is de regel. IoT-technologie ontsluit niet alleen veel nieuwe categorieën van elektronische apparaten, het zet innovatoren ook aan om de manier waarop consumenten omgaan met traditionele, niet-technische producten te heroverwegen. Van Makers tot startups enzovoort; er lijken wel oneindig veel mogelijkheden te zijn om nieuwe technische apparaten te ontwikkelen en bestaande producten opnieuw uit te vinden met IoT-mogelijkheden.

Remote Diode Conditioning ICs
Dit artikel bespreekt de voordelen, beperkingen en kosteneffectiviteit van IC’s voor het op afstand bewaken van de temperatuur van diodes in vergelijking met traditionele temperatuurmetingstechnologieën zoals temperatuursensor-IC’s, thermistors, resistive thermal detectors (RTD’s) en thermokoppels.

Front-end Data Preparation
Dit artikel bespreekt het front-end ontwerpproces dat we gebruiken bij Eurocircuits. Alle printfabrikanten voeren in grote lijnen soortgelijke werkzaamheden uit, zelfs al geven ze die vaak verschillende namen. We hebben onze eigen namen voor de diverse stadia meegenomen, zodat Eurocircuits-gebruikers de voortgang van hun werk door ons front-end verwerkingsproces goed kunnen volgen.

Conductive Inks: Never Ceasing to Adapt
Enkele jaren leek de markt van geleidende inkt heel volwassen en nauwelijks meer in beweging. De hoogtijdagen van de fotovoltaïsche industrie liepen op hun einde, de dominante grote leveranciers leken gevestigd en de technologie werd hooguit nog in kleine stapjes verbeterd. Nieuwe technologieën zoals inkten met nanodeeltjes wilden niet goed van de grond komen. Daarna begon alles te veranderen.

Digital Manufacturing Powers a Better Way to Build Trucks
Voor Daimler Trucks North America (DTNA) zijn niet alleen de kosten van belang voor het behalen van succes. Het gaat om het inrichten van een agile bedrijf dat exact kan leveren wat de markt vraagt. DTNA, een Daimler bedrijf, is de grootste fabrikant van zware vrachtauto’s in Noord-Amerika en een toonaangevend producent van normale vrachtwagens en gespecialiseerde commerciële voertuigen. Onlangs heeft het zijn productie in Portland in Oregon compleet opnieuw ingericht tot een ‘IoT/Industry 4.0’-faciliteit.

Long-lasting, Space-saving Temperature Sensor Solution for Power Electronic ICs
Steeds kleiner, steeds krachtiger, steeds nieuwe toepassingsgebieden: in de vermogenselektronica worden steeds hogere eisen gesteld aan de gebruikte materialen. Piepkleine platina temperatuursensoren van Heraeus spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van het beheersen van de warmte die wordt gegenereerd door nieuwe chips in de vermogenselektronica.

‘Dialling-In’ Wet Processing Parameters
Bedrijven, makers en startups kunnen belangrijke voordelen behalen met microfabricage door gebruik te maken van wet processing equipment die is ontworpen om verschillende toepassingsparameters te optimaliseren.

Board Rework with High-End Soldering Stations
Er worden voortdurend hogere eisen gesteld aan de nauwkeurigheid en kwaliteit van eindproducten. Reparaties aan elektronische apparatuur kunnen alleen een hoge kwaliteit en een lange levensduur garanderen, als de gebruikte apparatuur overtuigt door kwaliteit en technologie. Als voorbeeld wordt in dit artikel gekeken naar een meerkanaals soldeer- en desoldeerstation. Het wordt duidelijk welke eigenschappen zo’n gereedschap zou moeten hebben om het succesvol in te zetten voor dagelijks gebruik.

@ the Bits & Pretzels Show
We hebben het allemaal weleens meegemaakt dat een op het oog eenvoudige taak toch blijkt tegen te vallen. Dan gaan we op zoek naar manieren om te voorkomen dat dat in de toekomst nog eens gebeurt. Sommigen zijn dan tevreden als ze het probleem voor zichzelf kunnen oplossen. Maar er zijn anderen, mensen met visie, een ondernemende geest en passie om de wereld te verbeteren, die de gedurfde stap nemen naar de wereld van de startup.

New Compiler Challenges: Optimizing for ADAS Applications
Bij het plannen van een roadmap voor compilertechnologie zult u zonder twijfel in aanraking komen met advanced driver assistance systems (ADAS), die alle grote OEM’s en softwareleveranciers van de automotive industrie gebruiken. Als we daar in detail naar kijken, komen er enkele vragen naar boven: Welke eisen stellen ADAS-toepassingen aan compilers en toolsets? Hebben deze zaken wel met elkaar te maken? Wat zijn de verschillen tussen traditionele automotive toepassingen en ADAS-toepassingen?

Elektor Business Magazine editie 6/2017 is beschikbaar als gratis download voor alle Elektor GREEN- en GOLD-leden wereldwijd (zie het 'ATTACHMENT' onder dit artikel). Mis het niet. Download nu uw exemplaar.

Over Elektor Business Magazine (EBM)
Met EBM willen we een link leggen tussen enerzijds de elektronica-industrie en onderzoeksinstellingen en anderzijds ambitieuze hardware- en software-ontwikkelaars in thuislabs, startups en spinouts en vice-versa. Het magazine is geschikt voor iedereen die een leidraad zoekt bij een inspirerende reis door de wereld van de hightech elektronica. EBM verschijnt synchroon in het Engels en het Duits en wordt gratis op papier geleverd aan Elektor Magazine GOLD -leden binnen Europa en als PDF-download aan Elektor GREEN- en GOLD -leden. Het tijdschrift wordt ook gratis, als promotie verspreid bij geselecteerde beurzen waaronder productronica (in München), electronica (in München) en embedded wereld (in Neurenberg).


 
Bijlage
Cover EBM 6/2017 EN
Elektor Business Magazine 6/2017 (English)
EBM Edition 6/2017 for November and December has a focus on Production Methods and Components, and is a special edition for the productronica 2017 show in München from 14 – 17 November.
Deze bijlage kan alleen worden gedownload door Elektor GREEN en GOLD members. Klik hier om in te loggen.
gerelateerde items